Alternatív ital, amelyet a kávé helyett választhatsz

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

Mit szólnál, ha megtanulnád elkészíteni ezt a habos, krémes italt? Ahelyett, hogy a megszokott italokkal kezdenéd a napot, készíts házi Matcha Latte-t.

Ezt a frissítő és egészséges receptet nagyon könnyű elkészíteni és mindössze 10 perc alatt elkészül 3 összetevő használatával.

Először azonban tudjuk meg mi is az a matcha?

A Matcha egyfajta porított zöld tea, amelyet általában Japánban termesztenek és állítanak elő. A Matcha por zöld tea levelek őrlésével készül.

Tele van antioxidánsokkal és koffeint is tartalmaz. A Matcha port különösen tea és tejeskávé készítéséhez használják. Turmixokhoz, fagylaltokhoz és desszertreceptekhez, például fánkhoz és süteményekhez is használható.

Matcha és zöld tea – mi a különbség?

Mind a matcha, mind a zöld tea a Camellia Sinensis növényből származik. A Matcha zöld tealevél, amelyet porrá őröltek. A matcha tea és a zöld tea előállítási folyamata eltérő.

A Matcha tea árnyékban termesztett levelekből készül. A zöld teát pedig úgy nyerik ki, hogy a leveleket a begyűjtés után azonnal szárítják.

A Matcha por több koffeint tartalmaz, mint a zöld tea. A koffein mennyisége az italok elkészítésének függvényében változhat. 1 gramm matcha por körülbelül 19-44 mg koffeint tartalmaz, míg 1 gramm zöld teának körülbelül 12-25 mg a koffein tartalma.

Néhány tipp a matcha latte elkészítéséhez

  • Használjunk jó minőségű matcha port.
  • A Matcha por általában rövid ideig őrzi meg a szavatosságát. Ezért tároljuk a terméket a használt márka csomagolási utasításai szerint. Felbontás után ügyeljünk arra, hogy 2 hónapon belül fogyasszuk el a legjobb szín és íz érdekében.
  • Használjunk habverőt a matcha por felveréséhez. Ily módon nem lesz csomósodás.
  • Ha nincs speciális bambusz habverőnk a matchához, használhatunk hagyományos habverőt vagy elektromos tejhabosítót.
  • Győződjünk meg arról, hogy a matcha por teljesen feloldódott a forró vízben, mielőtt a matchát és a tejet összekevernénk. Adjunk hozzá még egy kevés forró vizet, ha szükséges, és habverővel keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  • A matcha port 80-90 °C-os vízzel keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon fel.
  • Ha vízforralóban melegítünk vizet, akkor hagyjuk állni 5 percig, miután a víz felforrt.
  • Az ízesítéshez választhatunk mézet, juharszirupot vagy agave szirupot.

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál matcha por
  • 1/4 csésze forró víz
  • 1 csésze forró tej
  • 1 teáskanál méz

Elkészítés:

  • Tegyük a matcha port egy pohárba. Adjunk hozzá 100 ml forró vizet, és keverjük össze habverővel, amíg sima és habos nem lesz.
  • Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóval.
  • Ezután adjuk hozzá a meleg tejet és a mézet a matcha keverékhez, majd habverővel könnyedén keverjük össze.
  • A matcha latte készen is áll a fogyasztáshoz.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója