Egyszerű brokkolis pite

Szerző: Norbert

A brokkolis pite a legegyszerűbb, legsajtosabb zöldséges rakott étel. Aranybarna kéregtelen brokkoli virágokkal, reszelt mozzarella sajttal, és tojással.

Hozzávalók:

6 személyre, 20 perc elkészítés, 30 perc sütési idő

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 hagyma, aprítva
  • 1 teáskanál darált fokhagyma
  • 2 csésze apróra vágott friss brokkoli
  • 1 adag nyers pitetészta
  • 1 1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
  • 4 db főtt tojás
  • 1 1/2 csésze tej
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-on.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a brokkolit. Lassan főzzük, időnként megkeverve, amíg a zöldség meg nem puhul. A főtt zöldségeket helyezzük el a pitesütőbe már előzőleg elhelyezett tésztába és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  3. Keverjük össze a tojást és a tejet, majd ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a felolvasztott vajat. Öntsük a tojásos keveréket a zöldségre és a sajtra.
  4. Ezt követően tegyük be az előmelegített sütőbe és 30 percig süssük, vagy amíg a közepe kicsit összeáll.

Pite tésztának egy ötlet:

  • 3 bögre liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg ráma margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre cukor

Legelőször keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Majd ezt követően adjuk hozzá a tojássárgákat, a margarint és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze, majd egy fél órát pihentessük. Kivajazott, lisztezett sütőlemezre nyomkodjuk rá a tésztát egyenletesen.

Jó étvágyat!

Főkép forrása: healthyrecipesblogs.com

Hasonló cikkek

© 2022, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója