A brokkolis pite a legegyszerűbb, legsajtosabb zöldséges rakott étel. Aranybarna kéregtelen brokkoli virágokkal, reszelt mozzarella sajttal, és tojással.
Hozzávalók:
6 személyre, 20 perc elkészítés, 30 perc sütési idő
- 2 evőkanál vaj
- 1 hagyma, aprítva
- 1 teáskanál darált fokhagyma
- 2 csésze apróra vágott friss brokkoli
- 1 adag nyers pitetészta
- 1 1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
- 4 db főtt tojás
- 1 1/2 csésze tej
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 °C-on.
- Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a brokkolit. Lassan főzzük, időnként megkeverve, amíg a zöldség meg nem puhul. A főtt zöldségeket helyezzük el a pitesütőbe már előzőleg elhelyezett tésztába és szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Keverjük össze a tojást és a tejet, majd ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a felolvasztott vajat. Öntsük a tojásos keveréket a zöldségre és a sajtra.
- Ezt követően tegyük be az előmelegített sütőbe és 30 percig süssük, vagy amíg a közepe kicsit összeáll.
Pite tésztának egy ötlet:
- 3 bögre liszt
- 2 tojás sárgája
- 20 dkg ráma margarin
- 3 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre cukor
Legelőször keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Majd ezt követően adjuk hozzá a tojássárgákat, a margarint és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze, majd egy fél órát pihentessük. Kivajazott, lisztezett sütőlemezre nyomkodjuk rá a tésztát egyenletesen.
Jó étvágyat!
Főkép forrása: healthyrecipesblogs.com