Cseresznye kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A cseresznye nem csupán ízletes gyümölcs, hanem egészséges választás is azok számára, akik tudatosan figyelnek étkezésükre.

Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak az általános jólléthez. De pontosan milyen tápértéket rejt ez a piros kis gyöngyszem?

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a cseresznye tápanyagtartalmát, kiemelve annak legfontosabb összetevőit, mint a fehérje, zsír, rost, szénhidrát és cukor, mind 100 grammonkénti mennyiségben.

Ismerkedjünk meg közelebbről ezzel az egészséges csemegével!

Cseresznye kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100g-ban)
Kalória50 kcal
Fehérje1 g
Zsír0.3 g
Rost2 g
Szénhidrát12 g
Cukor8 g

A cseresznye tápértékeinek megismerése nem csupán azt bizonyítja, hogy ez a gyümölcs egy kiváló kiegészítője lehet az étrendünknek, hanem azt is, hogy az egészséges táplálkozás nem jelent kompromisszumot az ízek terén. A cseresznye ízletes és tápláló, segít fenntartani az egészséges életmódot, miközben élvezzük frissességét és édességét.

Ne feledjük, a változatos és kiegyensúlyozott étrend az egészségünk egyik alapköve. Így, amikor legközelebb cseresznyét látunk a piacon vagy a boltban, emlékezzünk rá, mennyi minden jót rejthet ez a kis gyümölcs, és bátran tegyük kosarunkba.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója