Karfiol leves

Szerző: Norbert

Tudom, hogy a „karfiol leves” nem hangzik túl vonzónak, ha még soha nem kóstoltad, de hidd el nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 180 ml ​​víz
  • 100 g karfiol, apróra vágott
  • 155 g kockára vágott burgonya
  • 60 g apróra vágott zeller
  • 65 g kockára vágott sárgarépa
  • 40 g apróra vágott hagyma
  • 55 g vaj
  • 30 g liszt
  • 710 ml tej
  • só és bors ízlés szerint
  • 115 g reszelt cheddar sajt

Karfiol leves Elkészítése:

  1. Egy nagy fazékba öntsük bele a vizet és adjuk hozzá a karfiolt, a burgonyát, a zellert, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk 5-10 percig, vagy amíg meg nem puhul, majd tegyük félre.
  2. Olvasszuk meg a vajat külön serpenyőben közepes lángon. Keverjük hozzá a lisztet, és főzzük 2 percig. Vegyük le a tűzről, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre és főzzük, amíg besűrűsödik. Keverjük hozzá a korábban megfőzött zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a sajtot és keverjük addig, amíg elolvad, majd vegyük le a tűzről.

Jó étvágyat!

Főkép forrása: daskochrezept.de

Hasonló cikkek

© 2022, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója