Tudom, hogy a „karfiol leves” nem hangzik túl vonzónak, ha még soha nem kóstoltad, de hidd el nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
- 180 ml víz
- 100 g karfiol, apróra vágott
- 155 g kockára vágott burgonya
- 60 g apróra vágott zeller
- 65 g kockára vágott sárgarépa
- 40 g apróra vágott hagyma
- 55 g vaj
- 30 g liszt
- 710 ml tej
- só és bors ízlés szerint
- 115 g reszelt cheddar sajt
Karfiol leves Elkészítése:
- Egy nagy fazékba öntsük bele a vizet és adjuk hozzá a karfiolt, a burgonyát, a zellert, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk 5-10 percig, vagy amíg meg nem puhul, majd tegyük félre.
- Olvasszuk meg a vajat külön serpenyőben közepes lángon. Keverjük hozzá a lisztet, és főzzük 2 percig. Vegyük le a tűzről, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre és főzzük, amíg besűrűsödik. Keverjük hozzá a korábban megfőzött zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a sajtot és keverjük addig, amíg elolvad, majd vegyük le a tűzről.
Jó étvágyat!
Főkép forrása: daskochrezept.de