A padlizsán az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldség a konyhában. Gazdag tápanyagokban, és különböző elkészítési módjai révén számos ízletes étel alapanyaga lehet.
Ebben a cikkben bemutatjuk a padlizsán tápértékeit három különböző formában: nyersen, sütve és főzve, 100 grammra vetítve.
Ez segíthet abban, hogy jobban megértsük, milyen tápanyagokkal gazdagíthatjuk étrendünket, amikor padlizsánt fogyasztunk.
Padlizsán kalória és tápérték táblázat
Tápanyag | Nyers padlizsán | Sült padlizsán | Főtt padlizsán |
---|---|---|---|
Kalória (kcal) | 24 | 89 | 33 |
Fehérje (g) | 1 | 1 | 0.8 |
Zsír (g) | 0.2 | 7.3 | 0.1 |
Rost (g) | 3 | 2 | 2.5 |
Szénhidrát (g) | 5.7 | 9.7 | 8.1 |
Cukor (g) | 3.5 | 4.5 | 3.2 |
Összegzésképpen elmondható, hogy a padlizsán kiváló választás lehet mindazok számára, akik változatos és tápláló étrendet szeretnének követni. Legyen szó nyers, sült vagy főtt formáról, a padlizsán számos egészséges tápanyagot biztosít, amelyek hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.
Fedezzük fel bátran a padlizsán sokoldalúságát, és élvezzük annak különleges ízét és egészségügyi előnyeit!