Padlizsán kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A padlizsán az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldség a konyhában. Gazdag tápanyagokban, és különböző elkészítési módjai révén számos ízletes étel alapanyaga lehet.

Ebben a cikkben bemutatjuk a padlizsán tápértékeit három különböző formában: nyersen, sütve és főzve, 100 grammra vetítve.

Ez segíthet abban, hogy jobban megértsük, milyen tápanyagokkal gazdagíthatjuk étrendünket, amikor padlizsánt fogyasztunk.

Padlizsán kalória és tápérték táblázat

TápanyagNyers padlizsánSült padlizsánFőtt padlizsán
Kalória (kcal)248933
Fehérje (g)110.8
Zsír (g)0.27.30.1
Rost (g)322.5
Szénhidrát (g)5.79.78.1
Cukor (g)3.54.53.2

Összegzésképpen elmondható, hogy a padlizsán kiváló választás lehet mindazok számára, akik változatos és tápláló étrendet szeretnének követni. Legyen szó nyers, sült vagy főtt formáról, a padlizsán számos egészséges tápanyagot biztosít, amelyek hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Fedezzük fel bátran a padlizsán sokoldalúságát, és élvezzük annak különleges ízét és egészségügyi előnyeit!

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója