Vegán protein szelet házilag

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

A protein (fehérje) a testünk egyik fontos építő eleme. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiséget együnk belőle. És természetesen a mai világban vannak olyan napok, hogy nagyon nehéz a megfelelő ételeket enni napközben (tudod, amikor “rohanunk”). Ha sikerül egy kicsit előre tervezni, akkor ezeket a helyzeteket könnyen megoldhatjuk.

Házilag, gyorsan készíthetünk saját protein szeleteket. Ezek a szeleteke vegán, sütésmentes, gluténmentes, természetes módon édesített csemegék.

Természetesen az egészségesen kiegyensúlyozott étkezést nem helyettesítik, de egy kis kiegészítésnek vagy segítségnek nagyon is jók.

Az elkészítése egyszerű és gyors, tehát irány a konyha!

Vegán protein szelet házilag

Nekem nagyon ízlik, és nagyon sok értékes tápanyag van benne. Azért vigyázzunk, mert egy 52 g-os szeletben kb. 230 kalória van. Ezt vedd figyelembe a napi étkezésed során.

Hozzávalók:

  • 1,5 csésze zabpehely
  • 3/4 csésze egész mandula
  • Fél csésze szárított áfonya (cukormentes)
  • Fél csésze pisztácia
  • 1/3 csésze őrölt lenmag
  • 1/3 csésze dió
  • 1/3 csésze tökmag
  • 1/4 csésze napraforgómag
  • 1/3 csésze méz
  • 1/4 csésze almalekvár (cukormentes)
  • 1 csésze mandulavaj

Elkészítés:

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a szélei kilógjanak a tepsiből.
  2. A méz, a lekvár és a mandulavaj kivételével minden összetevőt alaposan dolgozzunk össze egy tálban.
  3. A mézet, a lekvárt és a mandulavajat (ha kell kevés vízzel hígítsuk) egyenletesen keverjük el. Végül öntsük a masszát a száraz összetevőkre.
  4. Az egyveleget öntsük a tepsibe, majd legalább egy órára tegyük hűtőbe, amíg összeáll.
  5. Végül vegyük ki a hűtőből és vágjuk szeletekre.

Jó étvágyat!

Főkép forrása: celebribody.com

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója