Retek kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A retek az egyik legkedveltebb tavaszi zöldség, amely nemcsak frissességével és ropogósságával hódít, hanem alacsony kalóriatartalmával és gazdag tápanyagtartalmával is.

Ez a zöldség kiváló választás lehet mindazok számára, akik egészséges étrendet követnek, mivel számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Az alábbi táblázat részletesen bemutatja a retek tápértékeit 100 grammonként, így könnyen áttekinthetővé válik, milyen értékes hozzávalója lehet ez a zöldség a mindennapi étkezésünknek.

Retek kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100g-ban)
Kalória16 kcal
Fehérje0.68 g
Zsír0.1 g
Rost1.6 g
Szénhidrát3.4 g
Cukor1.9 g

A retek kiváló választás mindazok számára, akik tápláló és alacsony kalóriatartalmú ételeket keresnek. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárulhat az emésztés javításához, míg alacsony kalóriatartalma segíthet a testsúly megőrzésében. Az egyszerűség kedvéért a retek könnyen beilleszthető salátákba, szendvicsekbe vagy akár önálló snackként is fogyasztható.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója