Sárgabarack kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A sárgabarack egy népszerű gyümölcs, amelyet nem csak íze miatt kedvelünk, hanem magas tápanyagtartalma miatt is. Ez a gyümölcs kiváló vitamin- és ásványi anyag forrás, emellett alacsony kalóriatartalma miatt egészséges választás a mindennapi étrendben.

Ebben a cikkben bemutatjuk a sárgabarack tápanyagértékeit 100 grammonként, hogy könnyebben beilleszthesd étrendedbe ezt az ízletes és tápláló gyümölcsöt.

Sárgabarack kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100g-ban)
Kalória48 kcal
Fehérje0.9 g
Zsír0.1 g
Rost2 g
Szénhidrát11 g
Cukor9 g

Összefoglalva, a sárgabarack kiváló választás, ha egészséges és tápláló gyümölcsöt keresünk. Magas rosttartalma és alacsony kalóriatartalma segíthet az emésztésben és a testsúlykezelésben, míg természetes cukortartalma kellemes ízt biztosít anélkül, hogy túlzott kalóriabevitellel járna.

Fogyasszuk bátran frissen vagy akár szárítva, hogy élvezhessük annak számos egészségügyi előnyét.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója