Alternatív gyógymódok a sclerosis multiplex kezelésére

Szerző: Norbert

A sclerosis multiplex hatékony alternatív kezelési módjai közé tartozik az étrend megváltoztatása, tápanyagok és elemek, például kalcium, D-vitamin, omega-3 zsírsavak, probiotikumok, masszázs, akupunktúra felvétele.

Alternatív gyógymódok a sclerosis multiplex kezelésére

1. Diéta

A telített zsírok korlátozása az étrendben súlyosan befolyásolhatja a sclerosis multiplex előrehaladását és állapotát.

2. Probiotikumok

A sclerosis multiplex egyik káros mellékhatása a tápanyagok rossz felszívódása, ami hozzájárul a rendellenesség problémáihoz, megnehezítve a betegek normális életvitelét.

A probiotikumok fontos és jótékony baktériumok, amelyek növelhetik az emésztési folyamat hatékonyságát és helyreállíthatják az egészséges baktériumegyensúlyt a gyomorban.

Ezenkívül a probiotikumok gyulladáscsökkentő képessége enyhítheti a sclerosis multiplex egyéb mellékhatásait és tüneteit.

3. Szelén

A szelén ritka, de nélkülözhetetlen ásványi anyag az emberi szervezetben, és bár ennek a jótékony tápanyagnak nem sok természetes forrása van, amely jelentősen befolyásolná az immunrendszer működését és az anyagcserét, ennek az anyagnak számos nagyszerű forrása van, amelyeket az SM-betegeknek figyelembe kell venniük.

Adjunk hozzá egy kis mennyiségű májat, halat és dióféléket az étrendhez, hogy növeljük a szelénbevitelt, és megvédjük magunk az SM tüneteitől és epizódjaitól.

4. Ginzeng

A ginzeng szervezetre gyakorolt ​​hatásainak széles skálája miatt számos krónikus betegség népszerű gyógymódja lett. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így nagyon hatékony az SM tüneteinek kezelésében.

A ginzeng teaként vagy étrend-kiegészítőként is fogyasztható, és nincs ismert mellékhatása. Jót tesz az SM-es betegek szinte állandó fáradtságára is.

5. Áfonya

Az áfonyában található antioxidánsok és szerves vegyületek gazdag keveréke (lé, gyümölcs és étrend-kiegészítő formájában) jótékony hatással lehet egyes SM-tünetekre.

A szklerózis multiplexben szenvedőknek gyakran nehézséget okoz a hólyag szabályozása, de az áfonyalé hatékony kezelés, amely javíthatja a hólyag működését és javíthatja az SM betegek életminőségét.

6. Echinacea

Az echinaceát számos különböző egészségi állapot kezelésére használják, de az SM tekintetében az idegrendszerre gyakorolt ​​hatása a legfontosabb előnye.

Ez a szerény gyógynövény közvetlenül kapcsolódik az immunrendszer egészségének előmozdításához, és idegméregként hathat a betegséggel összefüggő idegrendszeri diszfunkció csökkentésére.

7. Omega-3 zsírsavak

Míg az omega-3 zsírsavakat általában az elhízással, szívbetegségekkel, rákkal és más krónikus betegségekkel kapcsolatban tárgyalják, az SM kezelésében is szerepet játszhatnak.

Ezek az esszenciális zsírsavak elősegítik az egészséges immunrendszert, és különféle gyulladáscsökkentő képességekkel is rendelkeznek, ami fontos az ebben az autoimmun betegségben szenvedők számára.

8. Menta

Ezt a nyugtató gyógynövényt tucatnyi állapot kezelésére használják, a fejfájástól és hányingertől az idegrendszeri rendellenességekig és a depresszióig.

Bár az SM hatásaival és kezelésével kapcsolatos eddigi kutatások korlátozottak, a borsmentaolaj hatékonyan kezel néhány tünetet, beleértve a sclerosis multiplexet gyakran kísérő bélrendszeri rendellenességeket is.

9. Masszázs

Az étrend-kiegészítőkön és az étrendi változtatásokon kívül az olyan viselkedési megközelítések, mint a masszázs, nagyszerűek lehetnek az SM-ben szenvedőknél gyakori stressz, szorongás és depresszió enyhítésére.

A masszázsterápia közvetlenül nem tudja megváltoztatni a betegség lefolyását, de jelentősen javíthatja a betegek életminőségét.

10. D-vitamin

Furcsának tűnhet azt feltételezni, hogy a nap képes meggyógyítani egy ilyen szörnyű állapotot, mint az SM, de az alacsony D-vitamin szint közvetlenül kapcsolódik az SM kialakulásához.

Ezért megelőző intézkedésként győződjünk meg róla, hogy kimegy a napra, különösen, ha nemrég diagnosztizálták, és megpróbáljuk lassítani az állapot előrehaladását.

11. Akupunktúra

Fájdalomcsillapítás, stresszcsökkentés és az idegrendszer megnyugtatása szempontjából az akupunktúra művészete erősen ajánlott.

Az akupunktúra méreganyag-felszabadulása és élettani hatásai azonban fokozódhatnak, ha erős gyógynövényekkel kombinálják, ezért mindig legyünk óvatosak, amikor több kezelési stratégiát kombinálunk.

12. Gyömbér

A gyömbér neuroprotektív és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt felkerült az SM belső gyógymódjainak listájára, de számos egyéb tünetre is hatással van, beleértve az ízületi fájdalmat, az idegek kellemetlen érzését, a hányingert és az emésztési problémákat.

13. Kalcium

Az erős csontok építésével, a szív egészségének javításával és a rák kockázatának csökkentésével az SM-ben szenvedők meghosszabbíthatják életüket és javíthatják minőségüket.

Mindezeket a kalciumbevitel növelésével érik el. Bár ez az ásványi anyag közvetlenül nincs hatással az idegrendszerre, hatékonyan csökkenti az SM számos gyakori tünetét.

Vigyázat: Az SM hivatalos gyógymódjának hiánya miatt nagyon vonzó a lehető legtöbb természetes gyógymód kipróbálása a beteg életminőségének javítása érdekében. Bölcs dolog azonban konzultálni egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt új gyógynövény- vagy étrendelemeket adunk hozzá egy egészségügyi rendszerhez, különösen akkor, ha a hagyományos gyógyszereket már felírták.

Főkép forrása: medicalnewstoday.com

Hasonló cikkek

© 2023, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója