Szilva kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A szilva a legtöbb országban ismert és kedvelt gyümölcs, és nemcsak finom íze, hanem táplálkozási értékei miatt is kiemelkedik. Kiváló választás azok számára, akik egészséges, tápanyagban gazdag nasit keresnek.

Ez a gyümölcs különösen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az immunrendszer működését és hozzájárulnak az általános egészség fenntartásához.

Az alábbiakban bemutatjuk a szilva tápértékét 100 grammonként, ami segít megérteni, hogy miért érdemes beépíteni a napi étrendbe.

Szilva kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória46 kcal
Fehérje0.7 g
Zsír0.3 g
Rost1.4 g
Szénhidrát11.4 g
Cukor9.9 g

Összességében a szilva kiváló táplálékforrás, amely sokoldalúan felhasználható a konyhában, legyen szó akár friss fogyasztásról, kompótkészítésről vagy sütemények ízesítéséről.

Gazdag tápanyagtartalma, alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt a szilva ideális választás lehet az egészségtudatos étkezés hívei számára.

Reméljük, hogy ez a rövid áttekintés segített megvilágítani a szilva egészségügyi előnyeit, és inspirációt nyújtott annak beillesztéséhez az étrendjébe.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója