Nagyon sok ételben található tejfehérje, és ezek közül talán a kenyér az, ami miatt a fermentált ételekbe is belekerül.
© 2023, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója
Nagyon sok ételben található tejfehérje, és ezek közül talán a kenyér az, ami miatt a fermentált ételekbe is belekerül.
Nagyon sokszor eszünk mustárt, például virslihez, kolbászhoz. Mostantól már azt is fogjuk tudni, hogy milyen betegségek, tünetek enyhítésére használhatjuk.
Sokféle gabonát (ha úgy tetszik lisztet) lehet vásárolni, de általában fogalmunk sincs, hogy melyik miben különbözik a társaitól.
A hüvelyeseket kiemelkedően nagy mennyiségben termesztik a világon. Közéjük tartoznak a babfélék, a lencsefélék és még a földimogyoró-félék is.
A burgonya alapvető élelmiszer a hazai háztartásokban, azonban időnként nem árt egészségesebb és izgalmasabb ízű zöldségekkel helyettesíteni. Ezekből mutatunk be 3-at.
A szegfűszeg népszerű ízesítőszer, amelyet különféle módon használnak szerte a világon, különösen Ázsiában, és az ázsiai konyha kulináris fűszere.
A falafelt mindenki ismerheti. Nagyon finom, és kiválóan laktat, ezenkívül valóban egészséges is.
A tönkölybúza (Triticum spelta) egy gabona búzafaj, amit már több ezer éve termesztenek.
A kókuszliszt felhasználásának számtalan előnye van, többek között az, hogy nagyon gazdag tápanyagokban, alacsony kalória tartalmú és sokoldalúan felhasználható.
© 2023, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója