Vega töltött paprika

Szerző: Norbert

Ez a töltött paprika cseppet sem olyan, mint amit anyukád szokott készíteni. Húsmentes és tele van friss ízekkel. Könnyedén elkészíthető tejmentesen vagy vegánná.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 pohár (4,5 dl) víz
  • 1 pohár nyers hosszú szemű rizs
  • 4 zöld paprika, félbevágjuk és kimagozzuk
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 zöld újhagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 teáskanál só
  • 2 csipet őrölt fekete bors
  • 2 paradicsom, kockázva
  • 1 csésze morzsolt feta sajt

Vega töltött paprika elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt légkeveréses esetben 180, egyébként 200 °C fokon. Enyhén zsírozzunk egy tepsit, vagy válasszunk tapadás menteset (én nagyon szeretem).
  2. Egy közepes lábasban forraljuk fel a vizet és keverjük hozzá a rizst. Ezt követően csökkentsük a hőmérsékletet, és fedő alatt főzzük kb. 20 percig. Ezt követően vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
  3. Tegyük a paprikákat vágott oldalukkal lefelé az előkészített tepsibe és pároljuk az előmelegített sütőben amíg meg nem puhul és a bőre picit megbarnul.
  4. Amíg a paprika párolódik, az oliva olajat egy közepes serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsük fel. Ezt követően keverjük bele az új hagymát, a bazsalikomot, az olasz fűszerkeveréket, a sót és a borsot és futtassuk meg az olajban 2-3 percig. Keverjük hozzá a paradicsomot, és főzzük további 5 percig. Kanalazzuk hozzá a főtt rizst, és keverjük össze alaposan, amíg minden összemelegedik. Ekkor vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a feta sajtot, majd kanalazzuk bele a tölteléket a felezett és megpárolt paprika darabokba. Ha szeretjük, nyugodtan szórjuk meg reszelt sajttal is a tetejüket, majd tegyük vissza a sütőbe 5 percre, amíg ráolvad a sajt. Azonnal tálaljuk, esetleg tejföllel is leönthetjük ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Főkép forrása: chugwaterchili.com

Hasonló cikkek

© 2022, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója