6.0*<\/td><\/tr><\/tbody><\/table>*A savany\u00edtott c\u00e9kla \u00e9rt\u00e9kei jelent\u0151sen v\u00e1ltozhatnak az elk\u00e9sz\u00edt\u00e9si m\u00f3dt\u00f3l f\u00fcgg\u0151en, k\u00fcl\u00f6n\u00f6sen a hozz\u00e1adott cukor vagy ecet mennyis\u00e9g\u00e9t\u0151l. Az itt megadott \u00e9rt\u00e9kek \u00e1tlagos becsl\u00e9sek, amelyek a leggyakoribb h\u00e1zi savany\u00edt\u00e1si m\u00f3dszerekre vonatkoznak.<\/figcaption><\/figure>\n\n\n\n A c\u00e9kla v\u00e1ltozatos elk\u00e9sz\u00edt\u00e9si m\u00f3djainak ismerete nemcsak hogy b\u0151v\u00edtheti konyhai reperto\u00e1runkat, de hozz\u00e1j\u00e1rulhat eg\u00e9szs\u00e9gesebb \u00e9tkez\u00e9si szok\u00e1saink kialak\u00edt\u00e1s\u00e1hoz is. <\/p>\n\n\n\n Mint l\u00e1thattuk, a c\u00e9kla t\u00e1panyagtartalma \u00e9s kal\u00f3riatartalma az elk\u00e9sz\u00edt\u00e9s m\u00f3dj\u00e1t\u00f3l f\u00fcgg\u0151en v\u00e1ltozik, \u00e1m \u00e1ltal\u00e1noss\u00e1gban elmondhat\u00f3, hogy b\u00e1rmelyik form\u00e1ban is fogyasztjuk, a c\u00e9kla rendk\u00edv\u00fcl t\u00e1pl\u00e1l\u00f3 hozz\u00e1j\u00e1rul\u00e1s \u00e9trend\u00fcnkh\u00f6z. Legyen sz\u00f3 nyersen t\u00f6rt\u00e9n\u0151 fogyaszt\u00e1sr\u00f3l, f\u0151z\u00e9sr\u0151l, s\u00fct\u00e9sr\u0151l, p\u00e1rol\u00e1sr\u00f3l vagy ak\u00e1r savany\u00edt\u00e1sr\u00f3l, a c\u00e9kla kiv\u00e1l\u00f3 v\u00e1laszt\u00e1s azok sz\u00e1m\u00e1ra, akik \u00edzletes, eg\u00e9szs\u00e9ges \u00e9s sokoldal\u00fa \u00f6sszetev\u0151t keresnek \u00e9teleikhez. <\/p>\n\n\n\n Rem\u00e9lj\u00fck, ez a cikk seg\u00edtett jobban megismerni a c\u00e9kla t\u00e1panyagprofilj\u00e1t \u00e9s \u00edgy tudatosabban integr\u00e1lhatod azt \u00e9trendedbe.<\/p>\n\n\n\n |