Zeller kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A zeller egy népszerű zöldség, amelyet széles körben használnak salátákban, levesekben és különböző ételek kiegészítőjeként. Az alacsony kalóriatartalmú és magas tápértékű zeller nemcsak ízletes, hanem egészséges is, mivel számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a zeller tápanyag-tartalmát 100 grammra vetítve, különös tekintettel a kalóriatartalomra, fehérjetartalomra, zsírra, rostokra, szénhidrátra és cukorra.

Zeller kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100g-ban)
Kalória16 kcal
Fehérje0.7 g
Zsír0.2 g
Rost1.6 g
Szénhidrát3 g
Cukor1.4 g

Tehát a zeller kiváló választás lehet mindazok számára, akik egészséges és alacsony kalóriatartalmú étrendet szeretnének követni. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges emésztéshez, a megfelelő hidratáltsághoz és az általános jó közérzethez.

Reméljük, hogy a cikkünkben bemutatott tápanyag-információk segítenek jobban megérteni ennek a sokoldalú zöldségnek az előnyeit, és inspirációt nyújtanak a zeller beépítéséhez a mindennapi étrendbe.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója