Zöldbab kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A zöldbab nemcsak ízletes és sokoldalú zöldség, hanem rendkívül tápláló is. A főtt zöldbab alacsony kalóriatartalmú, gazdag rostokban és számos fontos tápanyagban, amelyek hozzájárulnak az egészséges étrendhez.

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a főtt zöldbab tápanyagtartalmát 100 grammonként, beleértve a kalóriát, fehérjét, zsírt, rostot, szénhidrátot és cukrot.

Zöldbab kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100 grammban)
Kalória31 kcal
Fehérje1.8 g
Zsír0.2 g
Rost2.7 g
Szénhidrát7 g
Cukor3.6 g

Tehát a főtt zöldbab egy kiváló választás azok számára, akik egészséges és kiegyensúlyozott étrendet szeretnének követni. Alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma miatt ideális a fogyókúrázóknak és azoknak, akik szeretnék növelni zöldségbevitelüket.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megismerni a főtt zöldbab tápanyagtartalmát és ösztönzést nyújtott ennek a remek zöldségnek a fogyasztásához.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója