Szükségem van manuálterápiára?

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

A manuálterápia egy olyan kezelési módszer, amelyben biomechanikai technikák komplexumával találkozunk, amelyeket a terapeuták kézzel végeznek. Mindezt azzal a céllal, hogy felszámolják a funkcionális izomblokkokat, és biztonságosan és hatékonyan felszabadítsák az idegeket.

A manuálterápia, mint gyógyító művészet, az egyik legrégebbi kezelési módszer, jelenleg nagyon népszerű a hátfájásra panaszkodók körében. Lényege és sajátossága, hogy a páciens testével való egyszerű érintkezés révén a szakember átérezheti a szervezet ellenállását, és megtudhatja, mi van blokkolva, hogyan sérült meg a szervezet szerveinek, rendszereinek működése. A https://budaors.mozgasklinika.hu/manualterapia oldalon többet megtudhatsz arról, hogy miért érdemes bármely mozgásszervi eredetű betegség esetén felkeresni egy manuálterapeuta segítségét!

A manuálterápia segítségével végzett kezelés jótékony hatással van a testre és a lélekre!

Miért? Mivel a gerincben található központi idegrendszer irányítja az emberi test minden sejtjét. Ha a gerinc interferenciától mentes, a központi idegrendszer szabadon működik a legjobban. Ez azt jelenti, hogy az egész szervezet is jól tud működni, létezni.

A manuálterápiás eljárások hasonlóak a masszázshoz, de abban különböznek, hogy a részek lokalizáltak, és a hatás erőssége szigorúan adagolt. Például a gerinc terápiája lehetővé teszi olyan eredmények elérését, amelyeket más módszerekkel (beleértve a gyógyszereket is) nem lehetne elérni. A manuálterápia hatékonyan befolyásolja a mozgásszervi rendellenességeket, valamint jótékony hatással van a belső szervek és rendszerek működésére.

Melyek a legfőbb típusai?

A manuálterápia típusainak osztályozása meglehetősen relatív. Mivel az emberi test egyedi rendszer, az egyik szerkezetben vagy szervben bekövetkező változások hatással lehetnek az egész rendszerre vagy más struktúrákra. Ezért a gyakorlatban a manuálterápiás szakember különféle módszereket alkalmazhat az eredmények elérése érdekében, amit a legjobbank vél, akár gyógytornával kombinálva.

Gyakori problémák, amely során szükséged lehet manuálterápiára:

  • hátfájdalom;
  • nyakfájdalom;
  • vállfájdalom;
  • golfkönyök;
  • teniszkönyök;
  • ízületi fájdalom;
  • merevség és kényelmetlenség;
  • további mozgásszervi problémák;

Mint láthatjuk a manuálterápia rengeteg olyan „hétköznapi” fájdalom leküzdésében is segíthet, amelyet a legtöbb ember élete során többször is megtapasztal, akár egy sérülés következtében, akár az öregedési folyamat természetes velejárójaként. A manuálterápia a központi idegrendszer és az izmok kapcsolatainak mély megértése is fókuszál, mindig feltárja a probléma fő gyökerét.

A manuálterápia fő módszerei

A terapeuta mindig megfelelő egyéni hozzáállást alkalmaz a manuálterápia technikájának megválasztásában. Valójában mindez három egyszerű folyamat köré épül, amely egy részletes állapotfelméréssel és fizikális vizsgálattal kezdődik. Ezt követi az egyénre szabott és előre meghatározott kezelési terv összeállításából, valamint a terápia konkrét megkezdése.

A terápia célja leegyszerűsíteni és egyszerűvé teszi a páciensek dolgát, a legtöbb esetben nagy problémákkal szemben, amelyek mögött nem ritka, hogy évekig tartó szenvedés és sikertelen próbálkozások állnak, leginkább a klasszikus módszerektől való megoldások sikertelen próbálkozásának következtében. A manuálterápia viszont segít megtalálni, azonosítani és kijavítani a kellemetlen mozgásszervi problémákat!

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója