Előzzük meg, ami megelőzhető!

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

A herpesz és a felfázás két gyakori betegség, melyek sok kellemetlenséget okozhatnak az érintetteknek. Mivel mindkettő könnyen terjedhet más emberekre közvetlen vagy közvetett érintkezés útján, a megelőzés kulcsfontosságú. De hogyan csináljuk?

Mit tehetünk herpesz ellen?

A herpesz egy vírusos fertőzés, amely a bőrt és a nyálkahártyákat érinti, tünetei pedig típustól függően a száj körül vagy a nemi szervek környékén jelentkeznek. A HSV, azaz Herpes Simplex vírus általában közvetlen érintkezéssel terjed, például csókolózással, nemi érintkezéssel, de lehet okozója egy fertőzött tárgy használata is.

A herpesz akkor is terjedhet, ha nincsenek látható tünetek, mivel a vírusnak szinte mindannyian hordozói vagyunk. A megelőzés elsősorban higiéniai óvintézkedéseket jelent, a terjedés megakadályozása érdekében pedig, ha tüneteket észlelünk magunkon, kerüljük a konyhai és fürdőszobai eszközök közös használatát, illetve a szexuális kapcsolatot.

Mit tehetünk felfázás ellen?

A köznyelvben használt felfázás elnevezés megtévesztő, valójában bakteriális fertőzés, húgyhólyag gyulladás áll a kellemetlen tünetek hátterében. Amit ilyenkor tapasztalhatunk, az gyakori vizelés, ami égő, csípő érzéssel jár, de előfordulhat zavaros, véres vizelet, idővel pedig mindezt fájdalom és láz is kísérheti.

A hólyaggyulladás leggyakoribb kórokozója az E. coli baktérium, amely a bélrendszerben él, és a végbélnyílás környékéről kerülhet a húgycsőbe. Általában közvetett érintkezéssel terjed, a megelőzés érdekében tehát fontos a megfelelő higiénia, a személyes tárgyak elkülönítése, ezen felül ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, hogy kiürítsük a húgyutakat.

Ha valamelyik probléma tüneteit tapasztaljuk magunkon, fontos, hogy mielőbb megkezdjük a kezelést. Hogyan? A herpesz első jeleinek észlelésekor és enyhe felfázás esetén nem feltétlenül szükséges szarorvoshoz fordulnunk, választhatunk vény nélkül kapható készítményeket is, hogy idejében megfékezzük a problémát.

Az Epavir egy herpesz elleni kapszula, melynek hatóanyagai omega 3 zsírsavak és egy Lysin nevű aminosav. A felfázás kezelésére pedig az Urogin oldatot hívhatjuk segítségül, ami 6 gyógynövény erejével fejti ki hatását. Válassza Ön is a Sinnex Zrt. készítményeit, keresse őket a patikákban!

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója