Te megkóstolnád?

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

Ízlések és pofonok, így hangzik a híres mondás, és valóban, biztosan van mindenkinek olyan élménye, hogy ami neki az egyik kedvenc étele, attól valaki más egyenesen elborzad. A magyar konyha nem szűkölködik a megosztó ételekben, hiszen a belsőségek, mint a máj, a zúza vagy a pacal sokak ellensége, de a zöldségek között is vannak olyanok, amiket sokan szeretnek, míg mások utálják őket.

A spenótnak, a padlizsánnak és a paradicsomnak is vannak hívei, illetve ellenzői, hogy csak néhányat említsünk, de bármilyen ételtípusra igaz lehet ez a megosztottság. Ez a cikk most a hazai konyhán túlra tekint, és sorra veszünk néhány olyan ételt, amiről elképzelni is nehéz, hogy valaki szívesen megegye.

Grillezett püspökfalat

A tyúk farhát a legtöbb helyen az állat legértéktelenebb része, a püspökfalat pedig szinte mindenhol a kukában landol. Nem így Tajvanon és Fülöp-szigeteken, ahol ezt a bőrös részt nyársra húzzák, majd meggrillezik. Befűszerezve, grillen sütve, szójaszósszal tálalva igazi csemegének számít arrafelé, az egyik legkedveltebb street food.

Rohasztott cápahús

Izland egyik tradicionális étele csak a kifejezetten erős gyomrúaknak ajánlott. Bizarr módon készül, a kihalászott cápákat kibelezik, majd egy kavicsos-homokos gödörbe elássák, és ott rohasztják, érlelik. Ha az előírt idő letelt, kiszedik onnan, és felfüggesztve kiszárítják, majd felszeletelik, és a piacokon kosarakban árulják.

Hangyalárva

Első ránézésre nagyon hasonlít valami gabonafélére, szokás mexikói kaviárnak is nevezni. Az apró, világos színű gömböcskék azonban sokkal bizarrabb dolgot takarnak, mégpedig a Liometopum aniculatum nevű hangya lárváit. Ezt fűszerezik, összekeverik zöldségekkel, majd vajon megpirítva tálalják, de készülhet belőle leves is.

Fecskefészek leves

Egy Kínában őshonos fecskefaj a nyálából építi fészkét, melyet ez emberek arrafelé levesbetétként használnak. Az ősi recept szigorúan őrzött, és az étel nem csak furcsa, de rendkívül drága is. Létezik belőle fehér és vörös változat, előbbi valamivel olcsóbb, de az átlagember számára még így is megfizethetetlen.

Sült pók

Az olajban kisütött tarantula egyes afrikai vidékeken igazi csemegének számít, szinte minden sarkon kapható ez a fehérjedús finomság. Mivel íze enyhe, kissé jellegtelen, ezért erősen szokták fűszerezni. Egészben sütik ki, így árusítják, és a helyiek szerint aki pókot eszik, az megszépül tőle.

Enni bizony muszáj, de legtöbbször szerencsére nem szorulunk ilyen bizarr ételekre. Ha a főzés éppen megoldhatatlan, az Interfood ételeit érdemes megkóstolni, hiszen csupa finomság szerepel az étlapon, amit ételfutárok szállítanak házhoz minden hétköznap.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója