Nokedli kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

A nokedli, ez a különlegesen egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom köret, Közép- és Kelet-Európa konyhájának szívéből származik. Három alapvető hozzávalóból – liszt, tojás, víz – áll, amelyekből egy gyorsan elkészíthető, sokoldalúan felhasználható étel születik.

Tökéletes kísérő Különféle fogások mellé, legyen szó húsételekről, levesekről vagy akár önálló fogásként, különböző ízesítésekkel tálalva.

Ennek ellenére sokan nem ismerik annak tápértékét. Ebben a cikkben bemutatjuk a nokedli tápanyag- és kalóriatartalmát 100 grammra lebontva, hogy átfogó képet kapjunk erről a közkedvelt köretről.

Nokedli kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100g-ban)
Kalória250 kcal
Fehérje8 g
Zsír2 g
Telített zsír0,4 g
Rost1,5 g
Szénhidrát49 g
Cukor1 g

A nokedli tápértékének ismerete lehetővé teszi, hogy tudatos döntést hozzunk étkezési szokásaink kapcsán, akár diétát tartunk, akár egyszerűen csak odafigyelünk az egészséges táplálkozásra.

Bár a nokedli magas szénhidráttartalmú, mérsékelt fogyasztása beilleszthető egy kiegyensúlyozott étrendbe, különösen, ha figyelünk a kísérő ételekre és a mozgásra is.

Ez a köret nemcsak ízletes, hanem, mint láttuk, tápanyagokban is gazdag lehet, különösen fehérje tekintetében, ha megfelelő arányban használjuk a hozzávalókat.

Reméljük, ez a rövid áttekintés segített jobban megérteni a nokedli tápanyagprofilját, és inspirációt adott ahhoz, hogy tudatosabban integráljuk étrendünkbe ezt a sokoldalú köretet.

Kiemelt kép forrása: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nokedli

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója