Fordított világok – fotókiállítás és kerekasztal beszélgetés a sérült gyermekek nevelő családokért

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

Helyszín : Autistic Art Galéria 1114 Budapest Bartók Béla út 76.
Időpont : 2024. április 23. 17:00
A fotókiállítást megnyitja: Gyebnár Csekka színművész

A kerekasztal beszélgetési:
Czeizel Barbara, a kiállítás fővédnöke
Kovács Henrietta, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője
Lettner Kriszta, fotográfus
Szolnok Judit, a Mazsola Kuckó Alapítvány alapító-vezetője

A beszélgetés moderátora:
 Barabás Éva műsorvezető

Fordított világok néven országos kampányt indít a Mazsola Kuckó Alapítvány, amelynek segítségével szeretné erősíteni azokban a szülőkben, akik sérült gyermekeket nevelnek, hogy nem kell elbújni a világ előtt, lehet nyitott, teljesen és boldog életet élni ilyen nehéz „csomaggal” is. A fotókiállítással egybekötve – meghívott szakértőkkel, érintettekkel – kerekasztal beszélgetéseken keresik a válaszokat, a megoldási lehetőségeket, az érdeklődőket pedig interaktív játékok segítségével próbálhatod ki, milyen sérült gyereket nevelni vagy sérült gyerekekkel együtt élni.

Szolnok Judit egy „sima”, a 16 éves Kittit és két „fordított” gyermeket nevel, a 13 éves Levit és a 11 éves Bálintot. Két fia nagyon ritka, a világon összesen600 embert érintő ATRX szindróval és autisztikus tünetekkel él. A fiúk nem beszélnek, hangokkal és mozdulatokkal fejezik ki az érzelmeiket és a kívánságaikat. Mindig mozgásban vannak, folyton csinálni kell valamit, ezért minden pillanatban figyelni kell rájuk. Saját belső világukból, amelyről nem tudjuk merre van, és ott mi történik, csak időnként bújnak elő egy kicsit.

Judit elvált a gyermekei édesapjától és minden nehezítő körülménytől függetlenül, nyílt, vidám, társaságszerető nő. A Mazsola Kuckó Alapítvány, ahol a hasonló helyzetű élő szülőknek segít. Mindemellett jógaoktató, életvezetési tanácsadó és coach, táborokat tart „fordított” gyerekeknek, szemléletformáló tréningeken mutatja be a saját életüket.

Juditról és gyermekeiről készült fotósorozat készült, amely nyolc hónap Lettner Kriszta művésszel együtt töltött fotó alatt született, azzal a céllal, hogy példaként megmutassa: két sérült gyermekkel sem kell elbújni a világ előtt, lehet nyitott, teljesen és boldog életet élni ilyen nehéz „csomaggal” van.

A fotósorozatból most pedig fotókiállítás is készült, amely része a Fordított világok néven induló országos kampánynak, amelyet a Mazsola Kuckó Alapítvány indít. A kampánnyal ezt a pozitív érzést szeretném erősíteni a sorstárs szülőkben is. A fotókiállítással egybekötve pedig – meghívott szakértőkkel, érintettekkel – kerekasztal beszélgetéseken keresik a válaszokat, a megoldási lehetőségeket, az érdeklődőket pedig interaktív játékok segítségével kipróbálhatják, milyen sérült gyereket nevelni vagy sérült gyerekekkel együtt élni.

A kampány és a Mazsola Kuckó Alapítvány célja, hogy segítsen, megoldást kínáljon a sorstárs szülőknek és nem mellesleg átadja azt a pozitív szemléletet, amivel Judit éli az életét és neveli a gyerekeket. Nem titkolt szándékuk, hogy támogatókat gyűjtsenek egy speciális, komplex szolgáltatások nyújtó létesítmény létrehozására és fenntartására, ahol számos problémara kínálnak valamilyen megoldást. Így például: lehetőség a gyermekek néhány órás, néhány napos felügyeletére, de a “sima”ek is kaphatnak segítséget, fejlesztésekkel, tanácsadással, otthoni ellátással is segíti a testvért majd. A kampánnyal egyúttal szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy ezeknek a családoknak mekkora szüksége van segítségre minden egyes nap.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit és az érdeklődőket a kiállítás megnyitóján!

További információ:

Mazsola Kuckó Alapítvány:
[email protected]
Szolnok Judit +36302518515

Kampányszervezés:
Lettner Kriszta +36305473383
[email protected]

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója