Migrén ellen természetesen? Itt egy érdekes módszer

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

Lüktető fájdalom, fényérzékenység, látótér-kiesés, kínzó gyötrelem, ami nem múlik. A migrén által érintettek jól tudják, hogy a probléma mindenképpen odafigyelést igényel, különben az életminőséget jelentősen befolyásoló tényező válhat belőle. Már az ősi Kínában felfedezték, hogy a fül bizonyos pontjainak ingerlése hatással van a test állapotára. A migrén piercing, vagy másik nevén a Daith piercing egy akupunktúrás pontba kerül behelyezésre, és többféle migrénes fájdalom ellen is hatékonynak bizonyul. 

Kovács Gabriella egészségügyi szakember szerint a migrén piercing az úgynevezett elsődleges fejfájások esetén lehet a leghatékonyabb. A nőknél gyakrabban előforduló migrénes fejfájás aura nélkül vagy aurával is jelentkezhet. Ez utóbbi esetben a kar vagy a láb zsibbadása éppen úgy tünetnek számít, mint az a bizonyos ijesztő szikralátás.

A tenziós fejfájás akár 1 héten át is kínozhatja az egyént, ilyenkor a tompa, sajgó fájdalom a homlok, a két halántékcsont között mutatkozik meg. Nem ritka, hogy koncentrációs zavarral, étvágytalansággal, ingerlékenységgel, alvászavarral és fáradtsággal társul. 

A mozgásra enyhülő cluster fejfájás éles fájdalommal és nyugtalansággal, hirtelen jelentkezik. A könnyezés és a szemek pirossága, fény- és hangérzékenység nehezítik ilyenkor az érintettek mindennapjait. A frontokra is egyre többen mutatnak érzékenységet, és a hormonális változási időszakában szintén gyakoribbak a migrénes panaszok. 

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyire fájdalmas a piercing behelyezése. Aki megtapasztalta már a migrénes rohamokat, bizonyára ez lesz a legutolsó, amitől félni fog. Egyébként is fájdalommentes, mindössze egy rovarcsípés-szerű érzés kíséri a piercing szúrását. Az előzetes bemérést követően gyorsan és pontosan zajlik a folyamat. Az orvosi fémből készült ékszerek fertőtlenítést követően kerülnek a fül meghatározott pontjára helyezésre. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a migrén piercing alkalmazására egyre többen gondolnak úgy, mint alternatív megoldásra a fájdalmak és a velük járó kellemetlen, sokszor kínzó panaszok megoldására. A természetes módszer mellékhatások nélkül, egyetlen pillanat alatt képes megoldani azt a helyzetet, amivel akár évek, évtizedek óta kénytelen volt együtt élni a páciens.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója