Főtt kukorica kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A kukorica, mint népszerű és sokoldalú gabonaféle, az egész világon kedvelt. Legyen szó piknikekről, grillpartikról, vagy akár egy egyszerű, otthoni étkezésről, a főtt kukorica gyakran szerepel az asztalunkon.

De vajon milyen tápanyagokat tartalmaz ez a színes és ízletes étel? Ebben a cikkben alaposabban megvizsgáljuk a főtt kukorica tápértékét, és megismerjük, hogyan illeszthető be ez az egyszerű, mégis tápláló élelmiszer a kiegyensúlyozott étrendbe.

Főtt kukorica kalória és tápérték táblázat

TápanyagokMennyiség 100g-ban
Kalória96 kcal
Fehérje3.4 g
Zsír1.5 g
Rost2.4 g
Szénhidrát21 g
Cukor4.5 g

Összegzésképpen, a főtt kukorica nemcsak finom és sokoldalú, de számos fontos tápanyagot is tartalmaz, amelyek elősegítik az egészséges táplálkozást.

A kalóriától kezdve a fehérjén, zsíron, roston át a szénhidrátokig és cukorig, a kukorica kiváló választás lehet a kiegyensúlyozott étrend részeként.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója