Normális a fizikoterápia utáni fájdalom?

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

A fizikoterápia az orvosi rehabilitáció egyik alapága, amely különböző technikák segítségével bizonyos elveszett vagy beszűkült funkciók helyreállítását segíti. Mind a mozgásszervi bántalmak gyógyításában, mind a belső szervi, szív- és érrendszeri, légzőszervi, anyagcsere- vagy akár emésztőrendszeri betegségek kezelésében bátran alkalmazható.

Bármennyire is népszerű a fizikoterápia az utóbbi időben, a betegeknek még mindig sok tévhitük van ezzel kapcsolatosan. Sokan úgy vélik, hogy csak traumás sérülések rehabilitációjaként használható, míg mások attól tartanak, hogy a kezelés nagyon fájdalmas.

Ez a legfőbb oka annak, hogy sok beteg nem él a fizikoterápiával, inkább a gyógyszeres kezelést választja. A fizikoterápia Győr felkészült csapata ezeket a helyzeteket segít elkerülni, egyéni módon támogatva a pácienseket a gyors felépülésben.

A fizikoterápia az egészség és jólét javítását szolgálja

A fizikoterápia célja a fájdalom csökkentése, nem pedig annak fokozása. Ezért aki tudja, hogy mire számítson, az magabiztosan és pozitívan fog közeledni a fizikoterápiához.

Apróbb kellemetlenségre és fájdalomra lehet számítani, mert ahhoz, hogy működjön a fizikoterápia edzeni kell a testet, ugyanazon elv mentén, mint egy edzés során. Az izmoknak bizonyos mértékű „stresszt” kell átélniük a gyógyulásért, ami fájdalomhoz vezethet.

A kellemetlen érzés a gyógyulási folyamat szerves része

Mindaddig amíg a fájdalom nem erőteljes! Az elsődleges okok, amelyek aggodalomra adhatnak okot, hogy a meglévő fájdalom idővel növekszik, nem pedig csökken, illetve új fájdalom jelenik meg.

Soha nem szabad összehasonlítani a fájdalomérzetet máséval. Például ne hagyd figyelmen kívül a súlyosbodó fájdalmat csak azért, mert a barátod hasonló kezelésen esett át, és most remekül van.

Mit tegyek ha a kezelés után is jelentkezik fájdalom?

Ha fájdalmat, mozgáskorlátozottságot vagy egyéb problémákat tapasztalsz a fizikoterápia után, az első lépés abbahagyni mindazt, amely súlyosbítja a fájdalmat. Ilyen lehet egy adott gyakorlat felfüggesztése. A következő lépés felvenni a kapcsolatot a terapeutával, aki képes azonosítani a probléma forrását.

Ez akkor működik ha testre szabott és együtt érző fizikoterápiás szolgáltatást veszel igénybe, amely megfelel tested speciális igényeinek.

A fizikoterápia egyik nagy előnye a számos megközelítés és kezelés jelenléte, a betegségek széles körének kezelésére. Ha az egyik megközelítés nem hozza meg a kívánt eredményt, vagy ha mérhetetlen fájdalmat okoz, akkor a kezelési rend módosítható.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója