Málna kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A málna nemcsak ízletes és frissítő gyümölcs, hanem rendkívül egészséges is. Gazdag tápanyagforrás, amely számos előnnyel bír az egészség szempontjából. Számos diéta és egészséges étkezési terv része lehet ez a gyümölcs, hiszen alacsony kalóriatartalma mellett kiemelkedően magas a rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma.

Az alábbiakban bemutatjuk a málna tápértékét 100 grammra lebontva, hogy átfogó képet kapjunk arról, mit is tartalmaz ez a csodálatos bogyó.

Málna kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100 g-onként)
Kalória52 kcal
Fehérje1,2 g
Zsír0,7 g
Rost6,5 g
Szénhidrát11,9 g
Cukor4,4 g

A málna tápanyagprofilja rendkívül előnyös azok számára, akik egészséges életmódot folytatnak, vagy egyszerűen csak szeretnék növelni a napi rostbevitelüket anélkül, hogy jelentős kalóriát vinnének be.

Az ilyen típusú gyümölcsök rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség javításához, a vérnyomás szabályozásához, valamint az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

A málna ideális választás lehet mindennapi étkezésünk részeként, hiszen nemcsak egészséges, hanem finom és sokoldalúan felhasználható is.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója