Jégsaláta kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A jégsaláta, más néven „iceberg” saláta, világszerte kedvelt zöldségfajta, amely frissességével és ropogós textúrájával hódít az étkezések során. Ennek ellenére gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen tápértéket kínál ez a népszerű saláta.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a jégsaláta tápanyag-tartalmát, kiemelve a kalóriákat, fehérjéket, zsírokat, rostokat, szénhidrátokat és cukrokat, amelyek mind fontos szerepet játszanak az egészséges étrend kialakításában.

Jégsaláta kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100g-onként)
Kalória14 kcal
Fehérje0.9 g
Zsír0.14 g
Rost1.2 g
Szénhidrát2.87 g
Cukor1.97 g

Összességében a jégsaláta kiváló választás lehet azok számára, akik alacsony kalóriatartalmú, de tápanyagokban gazdag zöldséget szeretnének fogyasztani. A benne található rostok és víztartalom hozzájárulnak az emésztési folyamatok támogatásához, miközben az alacsony kalóriatartalom révén a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója