Vegán sajttorta csokoládé darabokkal

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 1 perc

Mivel lehetne jobban feldobni egy szülinapot, mint egy remek tortával. Azonban ez néha rémes kihívásnak bizonyulhat, ha az ünnepelt vegán, esetleg glutén érzékeny.

Ezt a problémát is ki lehet küszöbölni, amihez most óriási segítséget nyújthatok. Ez egy vegán és gluténmentes torta recept, ami nem csak jól néz ki, de nagyon finom is!

Azoknak is tudom ajánlani, akik mindenevők. Bár a hozzávalók listájában találhatunk néhány érdekes dolgot, például a tápióka keményítő. A manióka növény gyökerét leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot.

Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt egy részét. De láss bármilyen hozzávalót, csak kövesd az elkészítési módot és minden rendben lesz!

Vegán sajttorta recept – gluténmentes

Egyszerű: hozzávalókat összekeverni és kisütni. Ennyi az egész.

Hozzávalók a tortalaphoz:

  • 1 evőkanál darált lenmag és 2,5 evőkanál víz
  • 2 és 1/4 pohár zabliszt
  • 1 pohár mandulaliszt
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 teáskanál só
  • 2/3 pohár kókuszcukor
  • 1/3 pohár kókuszolaj
  • 1/4 pohár cukrozatlan almaszósz vagy alma lé
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 pohár fekete csokoládé, apró darabokra darálva

Hozzávalók a krémhez:

  • 70 g tofu, szárazon
  • 1/3 pohár agavé nektár
  • 1/4 pohár kókuszcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 2 evőkanál mandulavaj
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál só
  • Opcionális: 1/4 pohár fekete csokoládé felolvasztva, öntetként

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és sütőpapírral béleljünk ki egy tortaformát.
  • A tortalap elkészítéséhez a lenmagot áztassuk be a vízbe 5-10 percre.
  • A száraz anyagokat tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
  • A vizes anyagokat egy másik tálban elegyítsük, majd minden összetevőt a tortalaphoz keverjünk össze alaposan egy tálban.
  • A masszát tegyük a tortaformába, simítsuk el és 8-10 percig süssük, majd vegyük ki a sütőből és 20 perc alatt hűtsük ki.
  • A krém minden hozzávalóját tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze egy konyhai géppel. Miután egy sima állagot kaptunk, a krémmel vonjuk be a tortalapot.
  • Tegyük a komplett tortát a sütőbe és 40-50 perc alatt süssük készre.
  • Díszítésként csokoládé darabokkal szórjuk még és olvasztott csokoládéval öntsük le.

Jó étvágyat!

Főkép forrása: myfoodandfamily.com

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója