Mandula kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A mandula egy rendkívül népszerű csonthéjas gyümölcs, amelyet széles körben fogyasztanak snackként, valamint különböző ételek és sütemények elkészítéséhez.

Nemcsak ízletes, hanem tápanyagokban is gazdag. Ebben a táblázatban egy darab mandula tápértékadatait mutatjuk be, ami segíthet abban, hogy jobban megértsük, milyen tápanyagokat tartalmaz ez a kicsi, de tápláló mag.

Mandula kalória és tápérték táblázat

ÖsszetevőkMennyiség
Kalória7 kcal
Fehérje0.26 g
Zsír0.61 g
Rost0.14 g
Szénhidrát0.24 g
Cukor0.06 g

Ez a táblázat jól szemlélteti, hogy a mandula egy kiváló táplálékforrás, amely kis mennyiségben is jelentős tápanyagokat biztosít.

A benne található fehérje, zsír, rost, szénhidrát és cukor egyensúlyban vannak, ami hozzájárul a mandula táplálkozástudományi értékéhez.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezek az adatok egyetlen mandulára vonatkoznak, a napi fogyasztás során ezek a mennyiségek összeadódnak, így érdemes mértékkel fogyasztani ezt az ízletes és tápláló csonthéjas gyümölcsöt.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója