A mandula egy rendkívül népszerű csonthéjas gyümölcs, amelyet széles körben fogyasztanak snackként, valamint különböző ételek és sütemények elkészítéséhez.
Nemcsak ízletes, hanem tápanyagokban is gazdag. Ebben a táblázatban egy darab mandula tápértékadatait mutatjuk be, ami segíthet abban, hogy jobban megértsük, milyen tápanyagokat tartalmaz ez a kicsi, de tápláló mag.
Mandula kalória és tápérték táblázat
Összetevők | Mennyiség |
---|---|
Kalória | 7 kcal |
Fehérje | 0.26 g |
Zsír | 0.61 g |
Rost | 0.14 g |
Szénhidrát | 0.24 g |
Cukor | 0.06 g |
Ez a táblázat jól szemlélteti, hogy a mandula egy kiváló táplálékforrás, amely kis mennyiségben is jelentős tápanyagokat biztosít.
A benne található fehérje, zsír, rost, szénhidrát és cukor egyensúlyban vannak, ami hozzájárul a mandula táplálkozástudományi értékéhez.
Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezek az adatok egyetlen mandulára vonatkoznak, a napi fogyasztás során ezek a mennyiségek összeadódnak, így érdemes mértékkel fogyasztani ezt az ízletes és tápláló csonthéjas gyümölcsöt.