Tofu kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A tofu az ázsiai konyha egyik alapvető élelmiszere, amely világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a szójatúró nemcsak vegetáriánusok és vegánok körében kedvelt, hanem mindazok számára is, akik egészséges és sokoldalú fehérjeforrást keresnek.

A tofu könnyen beilleszthető számos ételbe, és kiváló tápértékeinek köszönhetően hozzájárulhat a kiegyensúlyozott étrend fenntartásához.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a tofu tápanyag-összetételét 100 grammra lebontva, hogy segítsünk eligazodni ebben a sokoldalú élelmiszerben.

Tofu kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség (100 grammban)
Kalória76 kcal
Fehérje8 gramm
Zsír4,8 gramm
Szénhidrát1,9 gramm
Rost0,3 gramm
Cukor0,3 gramm

Összegzésképpen elmondható, hogy a tofu rendkívül tápláló és egészséges élelmiszer, amely számos előnnyel járhat az étrendünkben.

Magas fehérjetartalma miatt ideális választás lehet sportolók, vegetáriánusok és vegánok számára egyaránt. Alacsony kalória- és szénhidráttartalma pedig segíthet a testsúly kontrollálásában is.

A tofu sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különféle módon készítsük el, így mindig új és izgalmas ételeket varázsolhatunk az asztalra. Fedezzük fel a tofuban rejlő lehetőségeket, és élvezzük ennek az egészséges alapanyagnak minden előnyét!

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója