Kivi kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A kivi nem csak egy finom és lédús gyümölcs, hanem egy igazi tápanyagbomba is, amely számos egészségügyi előnyt kínál. Eredetileg Kínából származik, mára világszerte elterjedt, és sokan kedvelik édes-savanykás íze miatt.

Azonban nem csak ízében egyedülálló, hanem tápanyagtartalmában is. Ebben a cikkben közelebbről is megvizsgáljuk, milyen tápanyagokat rejt magában egy átlagos méretű kivi (kb. 69 gramm), és hogyan illeszthető be ez a gyümölcs egy kiegyensúlyozott étrendbe.

Kivi kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória (kcal)42
Fehérje (g)0.8
Zsír (g)0.4
Rost (g)2.1
Szénhidrát (g)10
Cukor (g)6

A kivi tápanyagprofilja lenyűgöző; egyetlen gyümölcs is képes jelentős mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, rostot és más értékes tápanyagokat szolgáltatni.

Rendszeres fogyasztásával nem csak a napi vitaminbevitelünkön javíthatunk, hanem hozzájárulhatunk a szív- és érrendszeri egészségünk megőrzéséhez, a szemünk védelméhez és az emésztőrendszerünk egészséges működéséhez is.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója