Nektarin kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A nektarin, amely külsőre és ízvilágában is a barackhoz hasonlít, nemcsak finom, de számos tápanyagot is tartalmaz, amelyek elősegíthetik az egészséges életmódot.

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett alacsony kalóriatartalmú, így kiváló választás lehet azok számára, akik figyelnek az étrendjükre.

Az alábbi táblázat bemutatja a nektarin tápanyag-tartalmát 100 grammonként, ami segíthet abban, hogy jobban megértsük, hogyan illeszkedik ez a finom gyümölcs az egészséges táplálkozásba.

Nektarin kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória (kcal)44
Fehérje (g)1.1
Zsír (g)0.3
Rost (g)1.7
Szénhidrát (g)10.55
Cukor (g)7.89

A nektarin nemcsak egy ízletes nyári csemege, de számos egészségügyi előnnyel is bír, amit tápanyag-tartalma is tükröz. Azok számára, akik egészséges, kiegyensúlyozott étrendet szeretnének követni, a nektarin kiváló választás lehet a mindennapokban.

Különösen figyelemre méltó alacsony kalória-, és magas rosttartalma, amely elősegítheti az emésztést és hozzájárulhat a hosszú távú jólléthez.

Integráljuk be bátran étrendünkbe ezt a sokoldalú gyümölcsöt, hogy kihasználhassuk táplálkozási előnyeit, miközben élvezzük friss, édes ízét.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója