Mangó kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

Az egzotikus mangó nem csak ízével hódít meg mindenkit, hanem lenyűgöző tápértékével is. Ez a színpompás gyümölcs, mely eredetileg Dél-Ázsiából származik, ma már világszerte kedvelt, és számos étrend fontos részét képezi.

A mangó nem csupán ízletes, hanem számos egészségügyi előnyt is kínál. Egyetlen gyümölcs elegendő ahhoz, hogy jelentős mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, és egyéb hasznos tápanyagot biztosítson a szervezet számára.

Itt van egy rövid áttekintés a mangóban található fontos tápanyagokról, egy átlagos méretű körülbelül 340 gramm gyümölcsre levetítve.

Mangó kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória (kcal)201
Fehérje (g)2.8
Zsír (g)0.6
Rost (g)5
Szénhidrát (g)50
Cukor (g)45.9

A mangó kiváló választás azok számára, akik ízletes és egészséges táplálkozási lehetőségeket keresnek. Tápanyagokban gazdag, így tökéletes kiegészítője lehet bármely étrendnek.

Legyen szó friss fogyasztásról, smoothie-k alapanyagáról vagy édességek ízesítőjéről, a mangó minden formában képes feldobni az étkezéseket.

Ne feledjük, hogy a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás kulcsfontosságú az egészség megőrzéséhez, és a mangó tökéletes eszköz lehet e cél elérésében.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója