Meggy kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A meggy nem csak ízletes nyári gyümölcs, de számos egészségügyi előnyt is kínál. Különösen gazdag tápanyagokban, amelyek támogatják a szív- és érrendszeri egészséget, segítenek a gyulladások csökkentésében és elősegítik az alvás minőségének javulását.

Ez a cikk bemutatja a meggy tápanyagtartalmát 100 grammonként, kiemelve a fehérje, zsír, rost, szénhidrát és cukor mennyiségét, amelyek mind fontos szerepet játszanak az egészséges étrendben.

Meggy kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória50 kcal
Fehérje1 g
Zsír0.3 g
Rost2 g
Szénhidrát12 g
Cukor

A meggy tápanyagtartalmának ismerete lehetővé teszi, hogy tudatosan integráljuk ezt a finom gyümölcsöt az étrendünkbe. Akár frissen, akár süteményekben és lekvárokban, a meggy kiváló választás az egészséges életmód támogatásához.

Emellett ne feledkezzünk meg a meggy antioxidáns tulajdonságairól sem, amelyek hozzájárulnak a testünk általános jólétéhez és a betegségekkel szembeni védelemhez.

Összességében a meggy egy kiváló tápanyagforrás, amely édes ízével és egészségügyi előnyeivel minden étrendbe beilleszthető.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója