Uborka kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A modern táplálkozástudomány egyik kulcsfontosságú eleme a táplálékok pontos tápértékének ismerete. Ez különösen fontos a zöldségek esetében, amelyek alapvető összetevői egy egészséges étrendnek.

Ebben a cikkben az uborka, mint népszerű és sokoldalú zöldség különböző fajtáinak tápértékét vizsgáljuk meg. A kígyóuborkától kezdve a saláta uborkáig terjedő választék bemutatása mellett különös figyelmet fordítunk a csemege uborkára is.

A célunk, hogy átfogó képet nyújtsunk arról, hogyan illeszkednek ezek az uborkafajták egy kiegyensúlyozott és tápanyagokban gazdag étrendbe.

Uborka kalória és tápérték táblázat

FajtaKalória (kcal/100g)Fehérje (g/100g)Zsír (g/100g)Rost (g/100g)Szénhidrát (g/100g)Cukor (g/100g)
Kígyóuborka150.70.10.53.61.7
Rajnai fürtös uborka160.80.20.63.81.8
Kovászolni való uborka140.60.10.73.41.5
Fehér uborka120.50.10.42.91.4
Banán uborka130.60.20.53.51.6
Saláta uborka150.70.10.63.61.7
Csemege uborka110.60.10.42.51.3

A táplálkozás tudományos megközelítése során fontos, hogy tisztában legyünk az általunk fogyasztott élelmiszerek tápértékével.

A cikkben bemutatott adatok az uborka különböző fajtáinak tápértékeit tárják fel, így segítve az olvasókat abban, hogy tudatosabban válasszanak zöldségeket.

Az uborka alacsony kalóriatartalma és tápanyagokban való gazdagsága miatt kiváló választás lehet a mindennapi étrend részeként. Reméljük, hogy ez a cikk hozzájárul az egészséges táplálkozási szokások kialakításához és fenntartásához.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója