Brokkoli kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A brokkoli egy rendkívül tápláló zöldség, amely számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdekes, hogy a tápanyagtartalma változik attól függően, hogy nyersen vagy főzve fogyasztjuk.

A következő táblázatban összehasonlítjuk a nyers és a főtt brokkoli tápanyagait, különös tekintettel a kalóriákra, fehérjére, zsírra, rostra, szénhidrátokra és cukorra, mindezt 100 gramm adagonként.

Ez a táblázat segít megérteni a brokkoli táplálkozási értékének változásait a főzési folyamat során.

Brokkoli kalória és tápérték táblázat

TápanyagokNyers brokkoli (100g-ban)Főtt brokkoli (100g-ban)
Kalória34 kcal35 kcal
Fehérje (g)2.8 g2.4 g
Zsír (g)0.37 g0.41 g
Rost (g)2.6 g3.3 g
Szénhidrát (g)6.64 g7.18 g
Cukor (g)1.7 g1.5 g

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója