Chia mag kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A chia magok az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert a táplálkozástudatos fogyasztók körében, köszönhetően magas tápanyagtartalmuknak és sokoldalúságuknak.

Ez a táblázat bemutatja a chia magok tápértékét három különböző formában: nyersen, főzve és puding formájában. Minden adat 100 grammos mennyiségre vonatkozik, lehetővé téve az összehasonlítást és az egészséges étkezési döntések megkönnyítését.

Chia mag kalória és tápérték táblázat

TulajdonságNyersFőttPuding
Kalória (kcal)486160130
Fehérje (g)16.543
Zsír (g)30.798
Rost (g)34.4108
Szénhidrát (g)42.12320
Cukor (g)0012

Ez a táblázat segíthet abban, hogy jobban megértsük a chia magok tápértékét és hogyan változik az, attól függően, hogy hogyan készítjük el őket.

Fontos megjegyezni, hogy a feldolgozási módszerek és a hozzáadott összetevők jelentősen befolyásolhatják a végtermék tápanyagtartalmát.

Például a chia puding esetében a cukortartalom jelentős lehet, attól függően, hogy milyen típusú édesítőszert használunk. Az adatok tájékoztató jellegűek, és az egyes chia termékek tápértéke eltérő lehet.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója