Karalábé kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A karalábé, egy gyakran emlegetett egészséges zöldség, amely kitűnő tápanyagforrás a mindennapi étrendben. Ez a finom, ropogós zöldség nem csak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is bír.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a karalábé tápértékét, különös tekintettel arra, hogy miként változnak ezek a paraméterek a zöldség nyers és főtt állapotában.

Karalábé kalória és tápérték táblázat

TápanyagokNyers karalábé (100g)Főtt karalábé (100g)
Kalória (kcal)2729
Fehérje (g)1.71.8
Zsír (g)0.10.1
Élelmi rost (g)3.61.1
Szénhidrát (g)6.26.7
Cukor (g)2.63.2

A táblázatban bemutatott adatok segítenek megérteni, hogy a különböző elkészítési módok hogyan hatnak a zöldség tápanyag-tartalmára.

Ez az információ segíthet a tudatos táplálkozásban és az egészséges étrend összeállításában. Legyen szó nyers fogyasztásról vagy főzésről, a karalábé változatos, tápláló választás marad, mely sokféleképpen beilleszthető a mindennapi étkezésbe.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója