Kesudió kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A kesudió, a széles körben kedvelt ropogós snack, nemcsak ízletes, hanem számos tápanyagot is tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges étrendhez.

Ez a cikk bemutatja a kesudió tápértékét 100 gramm adagban, beleértve a kalória-, fehérje-, zsír-, rost-, szénhidrát-, és cukortartalmát.

A kesudió egészségre gyakorolt előnyeinek megértése mellett fontos tudatosan beilleszteni őket az étrendünkbe, figyelembe véve az adagméreteket és az egyéni táplálkozási igényeket.

Kesudió kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória (kcal)553
Fehérje (g)18.22
Zsír (g)43.85
Rost (g)3.30
Szénhidrát (g)30.19
Cukor (g)5.91

A kesudió tápanyagtartalmának ismerete lehetővé teszi, hogy tudatos döntéseket hozzunk az étkezési szokásainkban. Egyensúlyban tartva a kalóriabevitelt és az egészséges tápanyagokat, a kesudió kiváló kiegészítője lehet mindennapi étrendünknek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a táplálkozás mindig személyre szabott, és amit az egyik ember számára egészségesnek tartanak, az nem feltétlenül illik mások igényeihez.

Ezért a kesudió és más diófélék fogyasztása előtt érdemes táplálkozási szakértővel konzultálni, különösen, ha allergiás vagy egészségügyi aggályok merülnek fel.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója