Őszibarack kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

Az őszibarack egy ízletes és tápláló gyümölcs, amely a nyár egyik jelképe. Nemcsak hogy frissítő és ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is bír. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak az egészséges étrendhez.

Ebben a cikkben részletesen foglalkozunk egy közepes méretű (kb. 150 gramm) őszibarack tápanyag-tartalmával, beleértve a kalória, fehérje, zsír, rost, szénhidrát, és cukor mennyiségét, hogy jobban megérthessük ennek a gyümölcsnek a táplálkozási értékét.

Őszibarack kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség
Kalória (kcal)58
Fehérje (g)1.4
Zsír (g)0.4
Rost (g)2
Szénhidrát (g)14
Cukor (g)13

Az őszibarack tápanyagtartalmának részletes elemzése rávilágít arra, hogy ez a gyümölcs milyen értékes kiegészítője lehet étrendünknek.

Nem csak hogy alacsony kalóriatartalmú, de fontos tápanyagokat is szolgáltat, amelyek elősegítik az egészség megőrzését és a betegségek megelőzését.

Az őszibarackban található rost, vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a szív- és emésztőrendszeri egészséghez, valamint támogatják az immunrendszert.

Így, miközben élvezzük ezt a finom gyümölcsöt, nem csak a ízlelőbimbóinkat kényeztetjük, hanem egészségünknek is jót teszünk. Az őszibarack egy tökéletes példája annak, hogy az egészséges táplálkozás is lehet ízletes és élvezetes.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója