Lángos kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A lángos egy népszerű magyar étel, amelyet általában kelt tésztából készítenek, majd forró olajban kisütnek. Ez a fajta elkészítési mód jelentősen hozzájárul az étel kalória- és zsírtartalmához. A lángost gyakran kínálják különböző feltétekkel, mint például sajt, tejföl, vagy akár mindkettő együtt, amelyek tovább növelik az étel tápértékét.

Az alábbi táblázat bemutatja a lángos tápanyagtartalmát 120 grammra vonatkoztatva, tekintettel arra, hogy egy egész lángos átlagos súlya körülbelül ennyi. A táblázat négy változatot tartalmaz: feltétek nélküli lángost, sajttal, tejföllel, valamint sajttal és tejföllel készült lángost. Ezek az értékek becsült értékek, amelyek a hagyományos receptek és elkészítési módszerek alapján készültek.

Lángos kalória és tápérték táblázat

ÖsszetevőkLángos (Feltétek nélkül)Lángos (Sajttal)Lángos (Tejföllel)Lángos (Sajttal és tejföllel)
Energia (kcal)315.6384.0357.6426.0
Fehérje (g)8.7615.09.8416.08
Zsír (g)7.2013.810.817.40
Rost (g)1.801.81.81.8
Szénhidrát (g)53.7654.653.8854.72
Cukor (g)2.883.02.883.0

Fontos megjegyezni, hogy a pontos tápanyagtartalom változhat az elkészítés módjától, az olaj típusától és mennyiségétől, valamint a feltétektől függően. A táblázatban szereplő értékek becsült átlagos értékek, amelyek a legtöbb hagyományos receptre és elkészítési módszerre vonatkoznak.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója