Ananász kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

Az ananász, ez a trópusi gyümölcs, nemcsak a frissítő íze miatt népszerű világszerte, hanem táplálkozási értékei miatt is. Egy 100 grammos adag ananász nemcsak ízletes, hanem különféle tápanyagokban is gazdag, így előnyös választás lehet az egészséges étrend részeként.

Ebben a rövid áttekintésben megvizsgáljuk az ananász tápanyag-tartalmát, beleértve a kalóriákat, fehérjéket, zsírokat, rostokat, szénhidrátokat és cukrokat, amelyek mind hozzájárulnak a gyümölcs tápértékéhez.

Ananász kalória és tápérték táblázat

TápanyagokMennyiség (100g-ban)
Kalória50 kcal
Fehérje0.54 g
Zsír0.12 g
Rost1.4 g
Szénhidrát13.12 g
Cukor9.85 g

Az ananász tápértékének részletes elemzése rávilágít, hogy ez a gyümölcs több mint csak egy finom nassolnivaló. A benne található alacsony kalóriatartalom, valamint a kiegyensúlyozott mennyiségű fehérje, zsír, rost, szénhidrát és cukor teszi ezt a gyümölcsöt kiváló választássá azok számára, akik tudatosan figyelnek az egészséges táplálkozásra.

Az ananász fogyasztása nemcsak ízletes módja a vitamin- és tápanyagbevitelnek, hanem hozzájárul az egészséges életmód fenntartásához is.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója