Burgonya, a mindennapi étrend egyik legnépszerűbb alapanyaga, számos formában elkészíthető és számtalan tápértékkel bír. Az alábbi táblázat a burgonya négy különböző elkészítési módjának – főtt, sütőben sült, olajban sült és steak – tápértékeit mutatja be.
A kalória-, fehérje-, zsír-, rost-, szénhidrát- és cukortartalomra vonatkozó adatokat 100 grammonként adjuk meg, hogy segítsünk jobban megérteni ezen változatok táplálkozási profilját.
Az értékek átlagos becsléseken alapulnak, és változhatnak a készítési módtól és egyéb tényezőktől függően.
Burgonya kalória és tápérték táblázat
Típus | Kalória (kcal/100g) | Fehérje (g/100g) | Zsír (g/100g) | Rost (g/100g) | Szénhidrát (g/100g) | Cukor (g/100g) |
---|---|---|---|---|---|---|
Főtt | 87 | 1.9 | 0.1 | 2.2 | 20.1 | 0.9 |
Sütőben sült | 93 | 2.5 | 0.1 | 2.2 | 21.0 | 0.9 |
Olajban sült | 319 | 3.4 | 17.0 | 2.9 | 36.0 | 0.8 |
Steak | 150 | 2.7 | 0.2 | 2.5 | 18.0 | 0.8 |