Burgonya kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

Burgonya, a mindennapi étrend egyik legnépszerűbb alapanyaga, számos formában elkészíthető és számtalan tápértékkel bír. Az alábbi táblázat a burgonya négy különböző elkészítési módjának – főtt, sütőben sült, olajban sült és steak – tápértékeit mutatja be.

A kalória-, fehérje-, zsír-, rost-, szénhidrát- és cukortartalomra vonatkozó adatokat 100 grammonként adjuk meg, hogy segítsünk jobban megérteni ezen változatok táplálkozási profilját.

Az értékek átlagos becsléseken alapulnak, és változhatnak a készítési módtól és egyéb tényezőktől függően.

Burgonya kalória és tápérték táblázat

TípusKalória (kcal/100g)Fehérje (g/100g)Zsír (g/100g)Rost (g/100g)Szénhidrát (g/100g)Cukor (g/100g)
Főtt871.90.12.220.10.9
Sütőben sült932.50.12.221.00.9
Olajban sült3193.417.02.936.00.8
Steak1502.70.22.518.00.8

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója