Mellimplantátum műtét utáni teendők: egy plasztikai sebész útmutatója

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 2 perc

SZPONZORÁLT TARTALOM

Végre egy olyan útmutató, amely az egész életedre pozitívan fog hatni! Amennyiben mellimplantátum műtéttel szeretnéd magadat vagy kedvesedet meglepni akár az ünnepekre, olvasd el plasztikai sebészünk hasznos tanácsait!

A mellimplantátum műtét

Formás, kerek mellekkel minden nő szeretne büszkélkedni, de sajnos a természet nem bánt mindenkivel bőkezűen. Számos testrészünket alakíthatjuk diétával, edzéssel, de a mellek méretét és formáját természetes úton nem tudjuk megváltoztatni, bármennyire is egészséges életmódot folytatunk. Ráadásul a mellek mérete, formája idővel változik.

Tudtad, hogy egy nőnek nem a ruhamérete, hanem a melltartó- és kosármérete változik a legtöbbet az élete során? Ezért a mellplasztikára nemcsak azok a hölgyek gondolhatnak, akik dúsabb kebleket szeretnének, hanem azok is, akik elégedetlenek a mellük formájával, vagy elhelyezkedésével.  

A mellplasztika

A legmodernebb műtéti eljárásoknak köszönhetően ma már olyan természetes hatású melleket tudnak kialakítani az orvosok, amelyek könnyen igazodnak bármilyen testalkathoz.

A modern orvosi eljárások mellett nem elhanyagolható szempont a megfelelő plasztikai tapasztalat. Dr. Falus György plasztikai sebész már több mint 27 év tapasztalattal rendelkezik, ezért is érdemes átolvasni az útmutatóját. 

A műtét után

Az altatásban végzett műtét után legelőször az apró hegekre kell vigyázni annak érdekében, hogy a gyógyulás tökéletes legyen. A friss hegeket legalább két hónapig nem szabad áztatni, így a fürdőket, a természetes vizeket kerülni kell. A mindennapi tisztálkodás során csak a zuhanyzás javasolt.

Ahogy a vízzel vigyázni kell, úgy az erős napsütéstől, UV fénytől is óvni kell a műtött felületet. A napozás vagy szoláriumozás 6 hónapig tilos, ugyanis az implantátum erős hő hatására deformálódhat.

Munka, sport, mindennapi élet

A természetes gyógyulási folyamat része a műtét után fellépő fájdalom, amely néhány hét alatt vagy pár hónap alatt elmúlik. A tökéletes forma kialakításának érdekében a műtét után egy speciális kompressziós melltartót kell hordani 2 hónapig.  Ez segít abban, hogy az implantátum végső, stabil formáját elnyerje.

Nem csak napközben, hanem este is tudjuk segíteni a gyógyulást azzal, hogy 3 hónapig a hátunkon fekszünk annak érdekében, hogy az implantátum ne mozduljon el.

A munkába való visszatérés, az aktív sportolás egyén függő. Könnyebb irodai, egyéb ülőmunkához már 1 hét elteltével szoktak visszatérni. Aki nagyobb fizikai megterhelésnek van kitéve, azok több hetet, vagy hónapot fordíthatnak a pihenésre. Sportolás, aktív életmód csak 2 hónap után javasolt.

A műtét után

Még a műtét előtt minden páciensnek elmondják az orvosi konzultációk során, hogy az implantátumok nem örökéletűek, érdemes őket 10-12 évente cserélni. Ha baleset következtében vagy bármilyen okból időközben megsérül az implantátum, akkor természetesen előbb fognak korrekciós műtétet végezni.

Műtét utáni legfontosabb teendő

A műtét után legfontosabb teendő: élvezni a dús kebleket, a férfiaktól bezsebelni a rengeteg bókot, a nőktől ellopni az irigykedő pillantásokat. A műtét után egy erős, csinos, önbizalommal teli nő fog visszaköszönni ránk a tükörből! 

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója