Popcorn kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A popcorn nem csupán egy népszerű nasinak számít a filmnézések és baráti összejövetelek alkalmával, de táplálkozási szempontból is érdekes lehetőségeket kínál.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk közelebbről a popcorn tápanyag-tartalmát, különös tekintettel a fehérjére, zsírra, rostra, szénhidrátra és cukorra.

Popcorn kalória és tápérték táblázat

TápanyagMennyiség 100g pattogatott kukorica esetén
Kalória387 kcal
Fehérje12 g
Zsír4.5 g
Telített zsír0.6 g
Rost15 g
Szénhidrát78 g
Cukor0.9 g

A popcorn tápanyagösszetételének megértése kulcsfontosságú lehet azok számára, akik szeretnék tudatosan integrálni ezt a snacket az étrendjükbe.

Ahogy láthattuk, a popcorn jelentős mennyiségű rostot és fehérjét tartalmaz, ami pozitív hozzájárulás lehet az egészséges étrendhez, különösen, ha levegőben pattogtatva és minimális hozzáadott ízesítőkkel készül.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a különböző ízesítési és elkészítési módszerek jelentősen befolyásolhatják a végső termék tápértékét.

Mindig érdemes megvizsgálni a termék címkéjét vagy a gyártó által nyújtott táplálkozási információkat a legpontosabb adatokért. Ezzel a tudással felszerelkezve, a popcorn egy kiegyensúlyozott és élvezetes része lehet az étrendünknek.

Hasonló cikkek

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója