Csirkemáj kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A csirkemáj egy tápláló és sokoldalúan felhasználható alapanyag, melyet számos konyhában kedvelnek a különleges ízvilága és tápértéke miatt.

Különböző módon elkészítve nemcsak ízében, de tápanyagtartalmában is eltérhet. Az alábbi táblázat bemutatja a csirkemáj tápértékét négy különböző elkészítési módban – nyersen, resztelt, pirított és sült formában.

Az adatok 100 grammos adagra vonatkoznak, és az alapvető tápanyagokat, mint a kalória, fehérje, zsír, rost, szénhidrát és cukor tartalmát tartalmazzák.

Csirkemáj kalória és tápérték táblázat

ElkészítésKalória (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Rost (g)Szénhidrát (g)Cukor (g)
Nyers13520.44.800.30
Resztelt19026.58.500.40
Pirított16724.26.200.350
Sült17325.87.100.40

Ez a táblázat segíthet abban, hogy tudatosabban válasszuk meg, milyen módon készítjük el a csirkemájat, figyelembe véve annak tápértékét.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok becsült értékek, melyek a készítési módtól, a hozzávalók minőségétől és más konyhai tényezőktől függően változhatnak.

A táplálkozási döntéseinket mindig a saját egészségügyi és étrendi szükségleteinknek megfelelően kell meghoznunk.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója