Lazac kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A lazac egy rendkívül népszerű és tápláló étel, amely számos módon elkészíthető. Az alábbi táblázat bemutatja a lazac tápértékét 100 grammonként, különböző elkészítési módok szerint.

Az itt szereplő adatok az adott elkészítési módtól függően változhatnak, de általánosan jó tájékoztatást nyújtanak arról, hogy milyen tápanyagokat tartalmaz a lazac a különböző elkészítési módok során.

Lazac kalória és tápérték táblázat

Elkészítési módKalória (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Rost (g)Szénhidrát (g)Cukor (g)
Nyers142208000
Grillezett2002512000
Sütőben sült1802410000
Párolt160238000
Pácolt1902213010
Bundában sült24020150100

Ez a táblázat jól szemlélteti, hogy a lazac tápértéke jelentősen változhat attól függően, hogy milyen módon készítjük el. Bár a lazac magas fehérjetartalmú és alacsony szénhidráttartalmú, különösen a bundában sült változat esetében figyelembe kell venni a jelentősen megemelkedett kalória- és zsírtartalmat.

Táblázatunk segíthet abban, hogy tudatos döntést hozzunk a lazac elkészítésének módjáról, figyelembe véve táplálkozási céljainkat és étrendi preferenciáinkat.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója