Karfiol kalória és tápértékek áttekintése

Szerző: Norbert
OLVASÁSI IDŐ kb. 0 perc

A karfiol egy rendkívül sokoldalú zöldség, melyet számos módon elkészíthetünk. Három népszerű változatát hasonlítjuk össze ebben a táblázatban: a nyers karfiolt, a rakott karfiolt és a rántott karfiolt.

Ezek az elkészítési módok jelentősen befolyásolhatják az étel tápértékét. A táblázat a 100 grammonkénti kalória-, fehérje-, zsír-, rost-, szénhidrát- és cukortartalmat mutatja be.

Karfiol kalória és tápérték táblázat

ÉlelmiszerKalória (kcal)Fehérje (g)Zsír (g)Rost (g)Szénhidrát (g)Cukor (g)
Karfiol251.90.3251.9
Rakott karfiol110673.582.5
Rántott karfiol1755.510.52.5152

Ez a táblázat segít abban, hogy jobban megértsük, mennyire változhat egy zöldség tápértéke az elkészítési mód függvényében.

Miközben a nyers karfiol alacsony kalória- és zsírtartalmú, addig a rakott és rántott változatok jelentősen magasabb energiatartalommal rendelkeznek.

Fontos figyelembe venni ezeket az adatokat, amikor étrendünket és napi kalória-bevitelünket tervezzük.

Hasonló cikkek

Tájékoztató

 

Blogunk célja, hogy megbízható és érthető egészségügyi információval lássa el az olvasókat.

 

A honlapon megosztott cikkek és anyagok írásakor elsődleges szándékunk, hogy tudományosan alátámasztott, hiteles adatokon alapuló tájékoztatást nyújtsunk.

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a személyes orvosi konzultációt.

 

Minden egészségügyi döntés meghozatala előtt kérjük, konzultálj orvosoddal vagy más szakképzett egészségügyi szakemberrel!

 

A weboldal tartalmát, ne használd öndiagnózisra vagy önkezelésre! Amennyiben egészségügyi problémával szembesülsz, haladéktalanul keresd fel orvosodat vagy hívj sürgősségi segélyszolgálatot!

© 2024, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója