Asperger szindróma – 9 csodálatos terápia

Szerző: Norbert

Az Asperger szindróma egy autizmus spektrum zavar, és tekintettel arra, hogy milyen jelentősen befolyásolhatja az érintettek életét és viselkedését, rendkívül fontos a tünetek és a lehetséges kezelési lehetőségek megértése.

Az Asperger-szindróma kezelése

Az Asperger-szindróma kezelhető omega-3 zsírsavakkal, orbáncfűvel, étrendi változtatásokkal, pszichiátriai terápiával, szociális készségek kiigazításával, valamint B6- és C-vitaminnal.

1. Omega-3 zsírsavak

Számos különböző tényező befolyásolja az Asperger-szindróma megnyilvánulását, de az idegi kapcsolatok erőssége minden bizonnyal ezek egyike.

Az omega-3 zsírsavak közvetlenül kapcsolódnak e kulcsfontosságú útvonalak kibéleléséhez és védelméhez, javítják az agyműködést és csökkentik a gyulladást, így az Asperger-szindróma kezelésének alapvető fontosságú elemei.

A lazac, a spenót, a szójabab, a dió és a lenmagolaj az legjobb élelmiszerek, amelyből omega-3 zsírsavakat nyerhetünk.

2. Orbáncfű

Ez az ősi hangulatjavító hatással lehet az Asperger-szindrómában szenvedők hangulati ingadozásaira is. A depresszió és a társadalmi elszigeteltség gyakori az ebben a betegségben szenvedő embereknél, és ez a gyógynövény-kiegészítő köztudottan stabilizálja a hangulatot.

Azonban ez egy erős gyógynövény, bizonyos mellékhatásokkal, ezért a fogyasztását korlátozni kell, és konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt más gyógyszeres kezelésekkel kombinálnánk.

3. Változás az étrendben

Egyes kutatások azt mutatják, hogy bizonyos étrendmódosítások nagyon hasznosak lehetnek az Asperger-szindróma kezelésében.

Például a tejtermékek, a cukros ételek, a glutén és bizonyos tartósítószerek elhagyása különféle okok miatt segíthet stabilizálni a hangulatot, és csökkenti az idegi kimerültséget és a szorongást, amely ebben a betegségben gyakori.

4. Pszichiátriai terápia

Az Asperger-szindróma kiszámíthatatlan oldalának kezelése túl sok lehet néhány szülő számára, ezért erősen ajánlott segítséget kérni.

A pszichiátriai terápia számos különböző formában jelentkezhet, például játékterápia és zeneterápia, amely felszabadítja a kommunikáció módjait, és új lehetőségeket kínál a viselkedési készségek fejlesztésére.

5. Oktatási beavatkozás

Az Asperger-kórban szenvedők számára több okból is nehéz hagyományos osztályteremben tanulni, a zajtól és a társas interakciótól a fókuszálási képtelenségig.

Az oktatási beavatkozás történhet személyre szabott oktatási programmal, magánoktatás és egyéb stratégiák formájában, amelyek biztosítják, hogy gyermekünk a szokásos módon fejlődjön intellektuálisan.

6. C vitamin

Ez az esszenciális vitamin több, mint pusztán az immunrendszer erősítő. Egyben erős antioxidáns is, amely képes megtisztítani az oxidatív stressz nagy részét, amely megzavarhatja a kognitív funkciókat.

A C-vitaminról ismert, hogy csökkenti a depresszió tüneteit és elősegíti a stabilabb viselkedést.

7. B6 vitamin

A B6-vitamin hiány leggyakoribb mellékhatásai közé tartozik a hangulati instabilitás, az ingerlékenység, a viselkedési problémák és a depresszió, amelyek közül sok az Asperger-kór következménye.

Azáltal, hogy növeljük ezt a vitamint az étrendben, ellensúlyozhatjuk ennek az állapotnak a nehezebb mellékhatásait. Vegyünk fel étrendünkbe olyan ételeket, mint a tonhal, banán, édesburgonya és spenót, hogy növeljük a B6-vitamin szintjét.

8. Citrombalzsam

Az idegrendszer csodálatos tonikjaként ismert citromfű rendkívül megnyugtatja az Asperger-kórban szenvedő emberek szokatlan vagy mániákus viselkedését.

Az extrém szorongás és viselkedési kitörések némileg kontrollálhatók citromfű használatával is. Keverhetünk citromfűt turmixba, vagy hagyjuk megszáradni, és főzhetünk belőle teát.

9. Kamilla

A világ egyik legpihentetőbb gyógynövénye a kamilla, a belőle készült tea ezért is a világ egyik legnépszerűbb teája.

A kamilla hatékony kezelési lehetőség az Asperger-szindróma kezelésére, mivel megnyugtatja a szabálytalan viselkedést, elősegíti a pihentető alvást, és megnyugtatja az elmét, ha egy személy szorong vagy túlterhelt.

Figyelem!

Ez a mentális zavar kihívásokkal teli és dinamikus megjelenési formájú. Ha gyermekénél az Asperger-szindróma jeleit vagy tüneteit mutatják, erősen ajánlott szakember segítségét kérni vagy orvosi diagnózist felállítani.

Kritikus a korai kezelés a viselkedésfejlődés lefolyásának meghatározásához.

Főkép forrása: hopeforthree.org

Hasonló cikkek

© 2023, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója