Asperger szindróma – 9 csodálatos terápia

Szerző: Norbert

Az Asperger-szindrómával élő emberek számára rendelkezésre állnak olyan terápiás lehetőségek, amelyek segíthetnek nekik abban, hogy jobban megértsék saját magukat és másokat, javítsák kommunikációs készségeiket és növeljék szociális kapcsolataikat.

Mi is az az Asperger szindróma?

Az Asperger-szindróma egy neurobiológiai rendellenesség, amely az autizmus spektrum zavarai közé tartozik. Az Asperger-szindrómás emberek gyakran nehezen tudják az érzelmi és szociális interakcióikat megérteni és kezelni.

Az Asperger-szindróma tünetei lehetnek a szokásos fejlődési időnél későbbi beszédfejlődés, a szociális kapcsolatok nehézségei, a szigorú rutinok és érdeklődési körök, a magas szintű érzékenység a hangokra, a fényre vagy az illatokra, az intenzív érdeklődés bizonyos témák iránt, és az ismétlődő mozdulatok vagy viselkedési minták.

Az Asperger-szindróma diagnózisa általában gyermekkorban történik, és a kezelés általában a szociális és kommunikációs készségek fejlesztésére és a stressz kezelésére irányul. Az Asperger-szindrómával élő emberek sikeres életet élhetnek, ha megfelelő támogatást és kezelést kapnak.

Az Asperger-szindróma kezelése

Az Asperger-szindróma kezelhető omega-3 zsírsavakkal, orbáncfűvel, étrendi változtatásokkal, pszichiátriai terápiával, szociális készségek kiigazításával, valamint B6- és C-vitaminnal.

1. Omega-3 zsírsavak

Számos különböző tényező befolyásolja az Asperger-szindróma megnyilvánulását, de az idegi kapcsolatok erőssége minden bizonnyal ezek egyike.

Az omega-3 zsírsavak közvetlenül kapcsolódnak e kulcsfontosságú útvonalak kibéleléséhez és védelméhez, javítják az agyműködést és csökkentik a gyulladást, így az Asperger-szindróma kezelésének alapvető fontosságú elemei.

A lazac, a spenót, a szójabab, a dió és a lenmagolaj az legjobb élelmiszerek, amelyből omega-3 zsírsavakat nyerhetünk.

2. Orbáncfű

Ez az ősi hangulatjavító hatással lehet az Asperger-szindrómában szenvedők hangulati ingadozásaira is. A depresszió és a társadalmi elszigeteltség gyakori az ebben a betegségben szenvedő embereknél, és ez a gyógynövény-kiegészítő köztudottan stabilizálja a hangulatot.

Azonban ez egy erős gyógynövény, bizonyos mellékhatásokkal, ezért a fogyasztását korlátozni kell, és konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt más gyógyszeres kezelésekkel kombinálnánk.

3. Változás az étrendben

Egyes kutatások azt mutatják, hogy bizonyos étrendmódosítások nagyon hasznosak lehetnek az Asperger-szindróma kezelésében.

Például a tejtermékek, a cukros ételek, a glutén és bizonyos tartósítószerek elhagyása különféle okok miatt segíthet stabilizálni a hangulatot, és csökkenti az idegi kimerültséget és a szorongást, amely ebben a betegségben gyakori.

4. Pszichiátriai terápia

Az Asperger-szindróma kiszámíthatatlan oldalának kezelése túl sok lehet néhány szülő számára, ezért erősen ajánlott segítséget kérni.

A pszichiátriai terápia számos különböző formában jelentkezhet, például játékterápia és zeneterápia, amely felszabadítja a kommunikáció módjait, és új lehetőségeket kínál a viselkedési készségek fejlesztésére.

5. Oktatási beavatkozás

Az Asperger-kórban szenvedők számára több okból is nehéz hagyományos osztályteremben tanulni, a zajtól és a társas interakciótól a fókuszálási képtelenségig.

Az oktatási beavatkozás történhet személyre szabott oktatási programmal, magánoktatás és egyéb stratégiák formájában, amelyek biztosítják, hogy gyermekünk a szokásos módon fejlődjön intellektuálisan.

6. C vitamin

Ez az esszenciális vitamin több, mint pusztán az immunrendszer erősítő. Egyben erős antioxidáns is, amely képes megtisztítani az oxidatív stressz nagy részét, amely megzavarhatja a kognitív funkciókat.

A C-vitaminról ismert, hogy csökkenti a depresszió tüneteit és elősegíti a stabilabb viselkedést.

7. B6 vitamin

A B6-vitamin hiány leggyakoribb mellékhatásai közé tartozik a hangulati instabilitás, az ingerlékenység, a viselkedési problémák és a depresszió, amelyek közül sok az Asperger-kór következménye.

Azáltal, hogy növeljük ezt a vitamint az étrendben, ellensúlyozhatjuk ennek az állapotnak a nehezebb mellékhatásait. Vegyünk fel étrendünkbe olyan ételeket, mint a tonhal, banán, édesburgonya és spenót, hogy növeljük a B6-vitamin szintjét.

8. Citrombalzsam

Az idegrendszer csodálatos tonikjaként ismert citromfű rendkívül megnyugtatja az Asperger-kórban szenvedő emberek szokatlan vagy mániákus viselkedését.

Az extrém szorongás és viselkedési kitörések némileg kontrollálhatók citromfű használatával is. Keverhetünk citromfűt turmixba, vagy hagyjuk megszáradni, és főzhetünk belőle teát.

9. Kamilla

A világ egyik legpihentetőbb gyógynövénye a kamilla, a belőle készült tea ezért is a világ egyik legnépszerűbb teája.

A kamilla hatékony kezelési lehetőség az Asperger-szindróma kezelésére, mivel megnyugtatja a szabálytalan viselkedést, elősegíti a pihentető alvást, és megnyugtatja az elmét, ha egy személy szorong vagy túlterhelt.

Figyelem!

Ez a mentális zavar kihívásokkal teli és dinamikus megjelenési formájú. Ha gyermekénél az Asperger-szindróma jeleit vagy tüneteit mutatják, erősen ajánlott szakember segítségét kérni vagy orvosi diagnózist felállítani.

Kritikus a korai kezelés a viselkedésfejlődés lefolyásának meghatározásához.

Főkép forrása: hopeforthree.org

Hasonló cikkek

© 2023, Egészség Életmód – Légy önmagad legjobb verziója